De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google lanceert nieuw gameplatform YouTube Gaming

Wouter Nijsen
26 augustus 2015, 20:07
1 min leestijd
Google lanceert nieuw gameplatform YouTube Gaming

YouTube Gaming, het nieuwe platform dat is gericht op gamers, is officieel  gelanceerd. De dienst moet concurreren met Twitch en laat je gemakkelijk naar je favoriete gamingvideo`s kijken.

Lees verder na de advertentie.

Dit is YouTube Gaming

Het was al een tijdje duidelijk dat Google met een eigen platform voor games zou komen, en vanaf vandaag is YouTube Gaming daadwerkelijk beschikbaar. Waar YouTube voorheen fungeerde als een verzamelplek van allerlei video over  games, is daar nu een apart platform voor. YouTube Gaming is als aparte website beschikbaar, maar ook te gebruiken met een  Android-app.

https://www.youtube.com/watch?v=GrJczjVT0Xk

In YouTube Gaming hebben meer dan 25.000 verschillende games een eigen pagina, waar gebruikers gemakkelijk naar kunnen zoeken en hier vervolgens video`s bekijken. Net als bij het reguliere YouTube is het mogelijk om je te abonneren op kanalen van bepaalde livestreamers.

Op de kanalen kun  je terecht voor recente video`s, maar er worden ook relevante  video’s aangeboden op basis van je kijkgeschiedenis. Daarnaast is het mogelijk om met een livestreamer te chatten en een notificatie te ontvangen als je favoriete begint met uitzenden.

De webversie van YouTube Gaming is via gaming.youtube.com te bereiken, al is er ook een Android-app. Die is op het moment van schrijven ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar. De YouTube Gaming-app is ook  via deze link als los apk-bestand te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Download YouTube Gaming in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu