De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google strikt veteraan uit auto-industrie voor zelfrijdendeautodivisie

Gijs Ettes
14 september 2015, 8:46
1 min leestijd
Google strikt veteraan uit auto-industrie voor zelfrijdendeautodivisie

John Krafcik, een veteraan uit de auto-industrie, maakt later deze maand de overstap naar Google om daar het project voor zelfrijdende auto’s te leiden. Krafcik bekleedde eerder succesvol hoge functies bij onder meer Hyundai en Ford.

Lees verder na de advertentie.

Zelfrijdende auto’s hebben enorme potentie

Sinds april vorig jaar was John Krafcik werkzaam als directeur van TrueCar, een online bedrijf dat bemiddelt bij de koop en verkoop van auto’s. Bij Google neemt de veteraan uit de auto-industrie het stokje over van Chris Urmson, die zich meer zal gaan toeleggen op het technische aspect van zelfrijdende auto’s.

Op Twitter kondigde Krafcik zijn overstap naar Google aan. “Het is waar, vanaf eind september maak ik onderdeel uit van Google’s zelfrijdendeautodivisie. Dit is een fantastische kans om Google te helpen het enorme potentieel van zelfrijdende auto’s te benutten.” Volgens Krafcik kunnen zelfrijdende auto’s duizenden levens redden en tegelijkertijd mensen mobieler en vrijer maken en de frustraties van autorijden wegnemen.

Net als Apple bouwt Google aan een team van ervaren krachten uit de autobranche om de zelfrijdende auto werkelijkheid te laten worden. Eerstgenoemde nam vorige maand bijvoorbeeld Jamie Carlson van het Tesla Automotive-team aan, maar ook eerder maakten werknemers van Tesla de overstap naar Apple.

Google haalt op zijn beurt met Krafcik een hoop kennis en ervaring binnen. De productie van de zelfrijdende auto van de zoekgigant wordt overigens door een partner gedaan. Binnen vijf jaar moet er een zelfrijdende auto voor consumenten zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Via: Wired
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's