Hoe de Google-zoekbalk op je smartphone straks slimmer wordt

Thomas Haenen
13 oktober 2016, 13:37
1 min leestijd
Hoe de Google-zoekbalk op je smartphone straks slimmer wordt

Heb je een Android-smartphone, dan heb je zeer waarschijnlijk een zoekbalk prominent op je homescreen staan. Google lijkt te experimenteren met manieren om die zoekbalk slimmer te maken.

Lees verder na de advertentie.

Google-zoekbalk widget krijgt update

De wijzigingen duiken sinds enkele weken op in de bèta van de Google-app voor Android, zo merkte Android Police op. Bij een selecte groep gebruikers is de bekende zoekbalk plots voorzien van wat extra informatie.

Gebruikers geven aan dat ze opeens verkeersinformatie of weersvoorspellingen onder hun zoekbalk te zien krijgen. Deze informatie wordt nu al getoond in Google Now, waar gebruikers ook relevante informatie krijgen op basis van hun zoekgedrag en locatie. Google Now kan je bijvoorbeeld ook op de hoogte houden van tussenstanden van je favoriete teams of nieuws over over onderwerpen die je interesseren. In theorie kan die informatie dus straks ook direct op je homescreen getoond worden via de Google-widget.

Google lijkt de nieuwe functie vooralsnog slechts naar een willekeurige, zeer selecte groep gebruikers uit te rollen. Deze moeten in ieder geval beschikken over de laatste bèta van de Google-app, versie 6.6.14.21. Maar zelfs met die versie lijkt nog niet iedereen er over te beschikken.

Google-zoekbalk widget uitschakelen

De aangepaste widget kan ingeschakeld of uitgeschakeld worden via de instellingen van de Google-app. Daarvoor ga je naar ‘Widget’, en kies je vervolgens ‘Turn on the feed’. Volgens de instellingen zullen in deze ‘feed’ onder andere het weer, verkeersinformatie en lokale informatie getoond worden. De informatie kan overigens ook uitgeschakeld worden met het kleine kruisje dat naast de widget op je homescreen getoond wordt.

Of en wanneer Google de verbeterde widget uitrolt naar een breder publiek is nog onbekend. Het bedrijf test regelmatig nieuwe features die uiteindelijk nooit het levenslicht zien.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu