Google Zoeken-app levert problemen op bij Galaxy Tab-toestellen – update

Redactie
21 november 2013, 14:00
1 min leestijd
Google Zoeken-app levert problemen op bij Galaxy Tab-toestellen – update
Google Zoeken Galaxy tab

De laatste update voor Google Zoeken, de officiële app van Google voor de zoekdienst en Google Now, levert problemen op voor Galaxy Tab-gebruikers. Het Google Zoeken Galaxy Tab-probleem wordt duidelijk door de tientallen negatieve beoordelingen in Google Play, van mensen die vrijwel allemaal een Galaxy Tab-apparaat hebben. Volgens de gedupeerde gebruikers loopt de app vast en crasht deze constant.

Lees verder na de advertentie.

Google Zoeken Galaxy Tab problemen

“Na laatste update werkt Google Zoeken niet meer op mijn Samsung Tab. 2”, meldt een gebruiker. Een andere gebruiker zegt: “Wil niet eens starten, loopt direct vast”, dat wordt gevolgd door een andere gedupeerde: “Crash op crash op Samsung Tab sinds laatste auto update…. opnieuw installeren helpt niet.”

Door de vastlopende app kunnen gebruikers geen gebruikmaken van de Google Zoeken-diensten, alsmede Google Now. De meest recente update is van 15 november, die onder andere nieuwe kaarten aan Google Now toevoegt. Sinds 15 november verschijnen de negatieve beoordelingen in Google Play.

Een mogelijke oplossing

Het is mogelijk dat het probleem verdwijnt als je de update verwijdert. Dit kun je doen door naar Instellingen -> Apps -> Alle apps -> Google Zoeken te gaan, op de app te drukken en op de knop ‘updates verwijderen te drukken. We hebben dit echter zelf niet kunnen testen, dus we horen graag of deze (tijdelijke) oplossing helpt bij het constant crashen van de app. Het is vooralsnog onduidelijk of Google op de hoogte is van het probleem.

Update: Voor de Galaxy Note 2 en andere apparaten is de Google Zoeken-app mogelijk niet meer beschikbaar. De nieuwe Galaxy Note 10.1 ondervindt geen problemen met de app.

Download: Google Zoeken (gratis)

Bedankt voor de tip Tjerk!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu