Google Now laat je nu weten als je winkels met een gezocht product passeert

Gijs Ettes
6 mei 2014, 9:23
1 min leestijd
Google Now laat je nu weten als je winkels met een gezocht product passeert
Google zoeken update

De digitale assistent Google Now is weer een stukje slimmer geworden. Google heeft namelijk een kaart toegevoegd die wordt getoond als je een winkel passeert die een product op voorraad heeft waarnaar je eerder hebt gezocht. Je krijgt een melding met informatie en de prijs om je te laten herinneren dat je eerder interesse hebt getoond in het product. Daarbij geeft Google het voorbeeld van wandelschoenen waarvan je eerder misschien niet wist dat een winkel ze verkocht.

Onduidelijk is hoeveel zoekopdrachten Google Now bijhoudt en voor hoelang. Om gebruik te maken van de nieuwe feature moet je de Google Zoeken update installeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Zoeken update

Google Now is een digitale persoonlijke assistent die leert van jouw gedrag en zich met die informatie continu aanpast en verbetert. De Google-dienst bestaat sinds medio 2012 en wordt sindsdien meegeleverd op elke smartphone en tablet met Android 4.1 (Jelly Bean) of hoger. Heeft jouw toestel geen Google Now, dan kun je alsnog over de app beschikken door Google Zoeken te downloaden uit de Play Store.

Google Now biedt informatie precies aan op het moment dat jij het nodig hebt. Hierbij kun je denken aan het weerbericht, zodat je ‘s ochtends voordat je de deur uit gaat precies weet of je een paraplu nodig hebt of niet. Een andere belangrijke functie is dat de dienst je voorziet van verkeersinformatie en alternatieve routes, voor het geval dat het op jouw woon-werktraject helemaal vaststaat. Google Now leert van jouw reispatronen en houdt op de achtergrond de verkeerssituatie in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu