De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google werkt aan zoekdienst voor klusjesmannen’

Redactie
8 april 2015, 8:06
1 min leestijd
‘Google werkt aan zoekdienst voor klusjesmannen’

Google werkt aan een dienst die het gemakkelijker moet maken om loodgieters, elektriciens, dakdekkers en andere soorten klusjesmannen te vinden. Dat meldt Buzzfeed op basis van bronnen die bekend zijn met de nieuwe dienst.

Lees verder na de advertentie.

Zoek een loodgieter of elektricien

google zoekmachine
Google toont al een vergelijker voor autoverzekeringen tijdens het zoeken.

De dienst wordt toegevoegd aan de bestaande Google zoekmachine en wordt naar verluidt deze lente tijdens de advertentieconferentie van de zoekgigant aangekondigd. Wanneer gebruikers zoeken naar manieren om bijvoorbeeld een lekkage op te lossen, zullen er ook advertenties worden getoond van loodgieters in de buurt. Vervolgens is het mogelijk om met een  bedrijf contact op te nemen. Vergelijkbare zoekresultaten worden nu al getoond voor vluchten, hotelkamers en producten.

Hoe de nieuwe advertenties precies gaan werken, is nog niet duidelijk. Onlangs werd de mogelijkheid om autoverzekeringen te vergelijken toegevoegd, maar die is nog niet in ons land beschikbaar.

Volgens ingewijden is de markt voor klusjesmannen honderden miljarden waard en daarom lijkt het logisch dat Google hier een graantje van wil meepikken. De markt is echter enorm gefragmenteerd, waardoor het een uitdaging wordt voor Google  om voldoende contracten te sluiten met klusbedrijven.

Google investeerde al eerder in het bedrijf Thumbtack, dat bezoekers de mogelijkheid geeft om allerlei soorten professionals in te huren voor klussen. Thumbtack zou echter niet betrokken zijn bij het nieuwe inititief, dat is ontwikkeld door de advertentietak van Google.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Buzzfeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu