De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google laat je zoeken op Twitter met 🍔, 🍆 en andere emoji

Thomas Haenen
7 december 2016, 10:25
1 min leestijd
Google laat je zoeken op Twitter met 🍔, 🍆 en andere emoji

Voor zoekresultaten van Google kun je nu ook terecht op Twitter. Met slechts één emoji krijg je restaurants en andere lokale tips te zien.

Lees verder na de advertentie.

Google-zoekresultaten op Twitter

Op zoek naar een goede pizza Hawaii in de buurt, maar geen zin om Google te openen? Ondanks de frisse winter toch benieuwd naar de locatie van lokale ijssalons? Deze en allerlei andere zoekresultaten kun je nu ook via Twitter opvragen door een emoji naar Google te tweeten.

Google introduceerde vannacht de #KnowNearby-functie met zijn Twitter-account. Stuur je een emoji naar de account van het zoekbedrijf, dan krijg je binnen enkele seconden een antwoord terug met relevante zoekresultaten.

Google-zoekresultaten op Twitter

De functie werkt vooral goed met emoji’s van voedsel. Stuur je Google burgers of pizza, dan krijg je friettenten en pizzeria’s in de buurt te zien. Een ananas levert je smoothiewinkels in de buurt op, terwijl sommige groentes je recepten geven.

Van 🍕🍍 tot 🍑

Volgens Google zijn er meer dan 200 emoji’s die een relevante reactie opleveren. Naast een groot aantal links zijn er ook allerlei easter eggs verstopt in de functie. Verstuur je bijvoorbeeld de aubergine-emoji (🍆), die op sociale media vaak wordt gebruikt als fallisch symbool, dan vraagt Google je of je niet op zoek was naar recepten voor babaganoush. De perzik (🍑), die vaak gebruikt wordt als alternatief voor de kont, levert je de teksten van Destiny’s Child’s nummer Bootylicious op.

Google heeft niet aangegeven of #KnowNearby een permanente nieuwe functie is, of slechts tijdelijk een onderdeel van de Twitter-account. Zelf aan de slag gaan? Download de Twitter-app via onderstaande link naar de Play Store en verstuur een willekeurige emoji inclusief ‘@google’. Een antwoord verschijnt vervolgens binnen enkele seconden.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu