De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google zoekresultaten tonen nu meer info over entertainment

Erwin Vogelaar
6 december 2015, 15:41
1 min leestijd
Google zoekresultaten tonen nu meer info over entertainment

De Google zoekresultaten op Android-apparaten laten nu meer informatie zien over muziek, films en series, zoals liedteksten en acteurinformatie.

Lees verder na de advertentie.

Google zoekresultaten

Als je op je Android-apparaat zoekt naar muziek, films en tv-series, dan krijg je daar nu automatisch extra informatie over te zien. Het is de nieuwste stap van Google om de zoekresultaten uit te breiden met nuttige informatie, om je zo mogelijk direct te bieden waar je naar op zoek was.

Denk hierbij aan bet zoeken van een televisieserie om direct de acteurs uit die serie vinden. Als je op een acteur klikt, krijg je vervolgens meer informatie over de acteur te zien. Bij artiesten krijg je bijvoorbeeld een rijtje met albums, plekken om naar de liedjes te luisteren, events waar de artiest optreedt, de social media profielen van de artiest en liedtesten te zien.

Veel van deze opties waren al tussen de zoekresultaten van Google op desktops te vinden, maar nu is het dus ook voor Android-gebruikers beschikbaar. Alle nieuwe contextuele informatie wordt weergegeven in een nieuwe layout met meerdere tabs. De optie is nog niet voor iedereen beschikbaar, maar binnenkort kan iedereen deze informatie vinden. Je moet wel even langs de eerste zoekresultaten scrollen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu