De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google’s Android virusscanner nu beschikbaar voor Gingerbread en hoger

Redactie
29 juli 2013, 9:05
1 min leestijd
Google’s Android virusscanner nu beschikbaar voor Gingerbread en hoger
android virusscanner

Google’s eigen Android-virusscanner die met Android 4.2 (Jelly Bean) is geïntroduceerd, werkt voortaan op toestellen met Gingerbread en hoger. De Android virusscanner is een beveiligingsmethode van Google die actief de geïnstalleerde apps scant op onder andere malware en andere malafide eigenschappen. De beveiliging zit voortaan in Google Play Services, de app die voor veel Google-apps de basis vorm, ingebouwd.

De verandering is gespot door Computerworld en de Android virusscanner heeft de naam ‘Verify Apps’. Deze optie scant actief naar jouw gedownloade apps – zowel het installeren van een apk-bestand als het downloaden uit Google Play – en vergelijkt de informatie van een app met zijn eigen database. Als een app als kwaadaardig wordt gezien, kan deze niet geïnstalleerd worden. Een dergelijke Android virusscanner si met name handig voor degenen die veel apk-bestanden, wat veelal zonder enig toezicht gaat en gemakkelijk door kwaadwillenden kan worden misbruikt.

Lees verder na de advertentie.

Android virusscanner download

De Android virusscanner is niet te verwarren met de Bouncer, Google’s toezicht op de Google Play die alle geüploade apps scant en in de gaten houdt. Dit is een beveiliging van Google waar de gebruiker niet van merkt en de Google Play zo schoon mogelijk probeert te houden.

De Android virusscanner ‘Verify Apps’ is met een update voor Google Play Services te downloaden.

Download: Google Play Services (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu