Google’s cijfers: ‘38.000 applicaties in Android Market’

google kwartaalGoogle heeft vandaag de kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2010 bekendgemaakt. En het ziet er zonnig uit: $6,77 miljard omzet in drie maanden, een groei van 23 procent in vergelijking met vorig jaar. Er stonden op 31 maart meer dan 20.000 mensen op de loonlijst en $26,5 miljard cash op de bank. maar we zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd wat Google over Android zei en dat bleek hoopgevend: de mobiele tak “is growing very nicely”. Het gebruik stijgt elk kwartaal met zo’n 70 procent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Er zijn nu 34 toestelmakers die Android-telefoons maken en er worden dagelijks 60.000 nieuwe toestellen verkocht. Dat laatste getal maakte Google’s CEO Eric Schmidt eerder ook al bekend. Wat de Android Market betreft: daar zijn nu officieel volgens de cijfers van Google zelf 38.000 applicaties te vinden. Volgens onofficiële tellingen zijn het al meer dan 40.000 stuks.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.