De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Googles modulaire smartphone verschijnt in januari 2015

Gijs Ettes
16 april 2014, 9:14
1 min leestijd
Googles modulaire smartphone verschijnt in januari 2015
Googles modulaire smartphone

Googles modulaire smartphone, die wordt ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse designer Dave Hakkens, wordt in januari 2015 verkrijgbaar. Dat heeft het Google-team achter Project Ara – dat de telefoon ontwikkelt – bekendgemaakt. De basis voor de smartphone gaat circa 50 dollar kosten, waarna aanvullende hardwaremodules kunnen worden aangeschaft. Volgens de makers heeft de basis een levensduur van vijf tot zes jaar. Het bedrijf 3D Systems, dat onder andere 3D-printers maakt, is verantwoordelijk voor de modules die je in de Project Ara-telefoon klikt. Hiermee kun je het apparaat personaliseren en voorzien van verbeterde hardware.

Googles modulaire smartphone bestaat uit afzonderlijke blokjes die via sterke magneten met elkaar in verbinding staan. Omdat het een modulair apparaat betreft, zijn bijvoorbeeld de processor, het geheugen en de camera verwisselbaar. Op die manier moet Project Ara een duurzame smartphone voortbrengen, die door de gebruiker helemaal naar wens kan worden aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Googles modulaire smartphone

projectara

Dat mag ook wel, want de basis van de Project Ara-telefoon is uitgevoerd in het grijs. Personalisatie van zowel de hard- als software is volgens de makers erg belangrijk. Toch is er nog veel werk aan de winkel voordat Googles modulaire smartphone de markt kan bestormen.

Zo is de gigantische 3D-printer voor de afzonderlijke modules nog niet klaar en moeten er nieuwe drivers worden ontwikkeld die Android laat werken met dynamische hardware. De drivers moeten uiterlijk in december beschikbaar zijn.

Googles modulaire smartphone

Video

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu