Google’s Motorola gaat zich primair op high-end Android-smartphones focussen

Redactie
13 augustus 2012, 15:47
1 min leestijd
Google Motorola

Google heeft grootse plannen met Motorola. De zoekgigant nam Motorola in mei over en gaat het smartphone-beleid van de telefoonfabrikant drastisch aanpassen. Motorola gaat zich focussen op een aantal high-end smartphones en staakt de verkoop van goedkopere Android-toestellen. Dit meldt directeur Dennis Woodside tegen The New York Times. Deze ommekeer betekent echter ook dat Motorola ongeveer 20% van zijn medewerkers moet laten gaan, waar de grootste klappen bij de kantoren in de Verenigde Staten vallen.

Woodside tegen The New York Times:

Lees verder na de advertentie.

Motorola wil zijn imago nieuw leven inblazen met onder andere spraakherkenning, betere camera’s en batterijen die het lang volhouden. Onze producten moeten weer cool worden.

Het is fijn om te zien dat het betrouwbare Motorola, die onder andere de uitstekende RAZR-smartphone op zijn naam heeft staan, zich op de high-end Androidmarkt gaat richten. Het is mogelijk dat Motorola door de samenwerking met Google ook het nieuwe Nexus-toestel gaat ontwikkelen en produceren. De fabrikanten waar Google eerder mee samenwerkte zijn HTC (Nexus One), Samsung (Nexus S, Galaxy Nexus) en ASUS (Nexus 7).

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu