Google’s Nexus 7-tablet verslaat iPad 3 in val- en watertest

Nexus 7 waterschadeIn de nieuwe YouTube-video van verzekeringsmaatschappij SquareTrade, waarin de val- en waterschade bij mobiele apparaten wordt getest, neemt de Nexus 7 het op tegen de iPad 3. En de Nexus 7 doorstaat elke test en wint glansrijk van de iPad 3. De val- en watertest bestaat uit drie onderdelen: vallen van schouderhoogte, kniehoogte en in een bad gevuld met water.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het scherm van de Nexus 7 blijft bij de twee valtesten intact, terwijl de iPad 3 flinke glasbreuken incasseert. De achterkant van de Nexus 7 wordt door het vallen wel beschadigd.

De watertest is zeer opmerkelijk te noemen. Waar de iPad 3 na een frisse duik nog gewoon blijft werken en alleen het geluid verliest, schiet het scherm van de Nexus 7 meteen op zwart als de tablet in aanraking met water komt. Dit ligt echter niet aan het water, want Twittervolger Nick merkte op dat de video precies op dat moment zwart beeld weergeeft. Wanneer de Nexus 7 uit het water wordt gehaald, speelt de video weer bewegende beelden. En dat doet Google’s tablet gewoon met geluid.