Dit type glas maakt jouw toekomstige smartphone ‘onverwoestbaar’

Corning, vooral bekend vanwege het kras- en stootbestendige glas dat het bedrijf maakt, heeft een nieuwe type Gorilla Glass onthuld dat nog steviger en harder is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gorilla Glass 4: beter bestand tegen vallen

Met een laag Gorilla Glass 4 moet je mobiele apparaat  straks beter bestand zijn tegen vallen van grote hoogte. Volgens Corning zorgt het glas ervoor dat je telefoon of tablet het in 80 procent van de gevallen overleeft als je hem van 1 meter hoogte op een harde ondergrond laat vallen. De fabrikant heeft uitgebreide valtests uitgevoerd om te voorkomen dat het glas versplintert; iets dat nu nog regelmatig het geval is als je je smartphone laat stuiteren.

Gorilla Glass 4 moet dus niet alleen krassen en beschadigingen bij normaal dagelijks gebruik voorkomen, maar ook sterretjes in het scherm als je mobiele apparaat uit je hand glipt en op de grond valt. Volgens Corning is saffierglas, waar de nieuwe iPhones mogelijk van zouden worden voorzien, beter in het voorkomen van krassen, maar minder duurzaam en slechter bestand tegen valschade. Bovendien is saffier nog relatief duur en moeilijk in grote hoeveelheden te fabriceren.

De eerste smartphones met het nieuwe Gorilla Glass moeten ergens de komende maanden verschijnen. Momenteel zijn er echter ook al veel high-end toestellen als de LG G3 en Samsung Galaxy S5 van dit type glas voorzien. Gorilla Glass 3 is ook behoorlijk stevig, maar het kon volgens Corning blijkbaar nog een stukje beter.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.