De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy Note 7 is eerste smartphone met Gorilla Glass 5

Thomas Haenen
3 augustus 2016, 13:37
2 min leestijd
Galaxy Note 7 is eerste smartphone met Gorilla Glass 5

De Samsung Galaxy Note 7 kan een flinke val overleven, want het toestel wordt uitgerust met Gorilla Glass 5. Het is de eerste smartphone die over het nieuwe glas van Corning beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Gorilla Glass 5 Galaxy Note 7

Samsung presenteerde zijn nieuwe smartphone gisteren met veel bombarie, maar de aandacht ging daarbij vooral uit naar features als de irisscanner, stylus en de krachtige hardware. In kleine lettertjes bij de specificaties vermeldt Samsung echter ook dat de Note 7 voorzien is van Gorilla Glass 5, waarmee het de eerste smartphone is met die technologie. Het gebogen glas van de Note 7 is daarmee een stuk steviger dan je misschien zou denken.

Gorilla Glass 5

Corning presenteerde Gorilla Glass 5 eerder deze zomer. Volgens de fabrikant overleeft het glas tachtig procent van de tijd een val van 1,6 meter. Dat is schouderhoogte voor de gemiddelde smartphonegebruiker, terwijl de meeste telefoons van een hoogte van 1 meter zouden vallen. De telefoon is daarmee aardig voorbereid op de meeste valpartijen. Net als eerdere versies van Gorilla Glass is Gorilla Glass 5 bovendien krasbestendig.

Bronnen beweren dat een groot aantal fabrikanten inmiddels toestellen met Gorilla Glass 5 in ontwikkeling hebben. Zo zou Apple’s nieuwe iPhone 7 ook over het stevigere glas beschikken. Dat toestel wordt echter pas volgende maand officieel aangekondigd, waarmee Samsung dus de primeur heeft.

Meer over de Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 is vanaf 2 september te koop in Nederland. Het toestel verschijnt hier in drie kleuren: zwart, zilver en blauw. De Note 7 adviesprijs bedraagt 849 euro. Voor dat bedrag krijg je een toestel dat uitgerust is met een groot 5,7 inch amoled-scherm, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

De Note 7 kent grotendeels hetzelfde waterdichte design als de Galaxy S7 Edge, met een metalen achterkant en gebogen glazen voorkant. Achterop zit een 12 megapixel-camera met dual pixel-sensor, die ook in situaties met weinig licht snel kan scherpstellen. Voorop zit een 5 megapixel-camera die tevens dienst doet als irisscanner, zodat je je telefoon kan ontgrendelen met je ogen. De S Pen, Samsungs meegeleverde stylus, is nu ook voorzien van een vertaalfunctie en kan bewegend beeld op je smartphone omzetten naar een gif-bestand. Lees de uitgebreide Galaxy Note 7 preview voor onze eerste ervaringen met het toestel.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu