Gorilla Glass 5 moet de meeste smartphone-valpartijen overleven

Lars Paymans
21 juli 2016, 11:50
1 min leestijd
Gorilla Glass 5 moet de meeste smartphone-valpartijen overleven

Gorilla Glass is al jaren een bekende naam als het op ijzersterke glasplaatjes voor smartphones aankomt. Fabrikant Corning heeft zojuist Gorilla Glass 5 onthuld, die zich richt op het weerstaan van vallen van een grotere hoogte.

Lees verder na de advertentie.

Gorilla Glass 5 overleeft een val van 1,6 meter

Cornings Gorilla Glass 4 focuste zich vooral op het overleven van een val op de hoek van het scherm, wat we ook in de vijfde versie van het glas tegenkomen. Deze keer klopt het bedrijf zich echter op de borst met een nieuwe test, die bewijst dat een toestel met Gorilla Glass 5 in 80 procent van de gevallen een val van 1,6 meter overleeft. Een handige hoogte, omdat dit de gemiddelde schouderhoogte van veel gebruiker is.

Jim Steiner, VP van Corning, liet aan Techcrunch weten dat ze voor de ontwikkeling van Gorilla Glass een onderzoek hebben gedaan. Hier bleek uit dat de gemiddelde val van een smartphone iets meer dan een meter is. Met een veilige afstand van 1,6 meter moet versie 5 daar jouw toestel dus mee beschermen.

Bij deze test is in tegenstelling tot voorgaande proeven gekozen voor een harde ondergrond, en kwam het toestel ook recht op het scherm terecht. Bij het indrukwekkende percentage van 80 procent moet wel de kanttekening geplaatst worden dat het hier om een glasplaatje van 0,6 millimeter dik gaat. Veel fabrikanten kiezen echter voor het Gorilla Glass dat 0,4 mm dik is, wat ongetwijfeld ook voor een lager percentage zal zorgen. In bovenstaande video kun je zien hoe Corning deze glasplaten test.

Op het gebied van krasbestendigheid komt versie 5 van het glas grotendeels overeen met versie 4. Omdat Cornings nieuwe product vanaf nu beschikbaar is voor fabrikanten, betekent dit dat we de eerste smartphones met Gorilla Glass 5 tegen het einde van 2016 al tegen zullen komen.

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu