Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Waarom jouw volgende Android-smartphone een stuk steviger wordt

Thomas Haenen
19 juli 2018, 11:49
2 min leestijd
Waarom jouw volgende Android-smartphone een stuk steviger wordt

Smartphones ogen heel fragiel, maar kunnen in werkelijkheid heus wel tegen een stootje. Bovendien worden ze alleen maar steviger: Corning introduceert Gorilla Glass 6.

Lees verder na de advertentie.

Corning Gorilla Glass 6 overleeft veel vallen

Volgens Corning overleeft een smartphone met Gorilla Glass 6 minstens vijftien vallen van ongeveer een meter op een ruw oppervlak. Dat is een aardige upgrade ten opzichte van Gorilla Glass 5, dat elf keer een val van deze hoogte overleeft. Een val van een toestel op ooghoogte is iets gevaarlijker, al claimt Corning dat ook dat een paar keer kan gebeuren zonder problemen. De tijd dat je smartphone al na één val onbruikbaar was, is dus echt wel voorbij.

Vrijwel alle grote fabrikanten gebruiken Gorilla Glass. Omdat smartphones tegenwoordig steeds vaker niet alleen een glazen voorkant, maar ook een glazen achterkant hebben, wordt de technologie alsmaar belangrijker. Sommige fabrikanten hebben hun eigen stevige glas ontwikkeld, maar het overgrote deel kiest voor Gorilla Glass.

Steviger én dunner

Corning probeert het glas niet alleen steviger, maar ook dunner te maken. In het verleden was de glazen laag van een smartphone tot wel 1 millimeter dik, nu vaak nog maar 0,5 millimeter. Toch wil het bedrijf dezelfde stevigheid garanderen. Fabrikanten bepalen zelf hoe dik de laag Gorilla Glass is die ze in hun toestel gebruiken. De tests van Corning zijn uitgevoerd met glas van 0,8 millimeter dik, maar in werkelijkheid is het op veel smartphones nog iets dunner. Dat maakt het glas dus ook minder stevig.

Wanneer we de eerste smartphones met Gorilla Glass 6 kunnen verwachten is nog onbekend. Volgen Corning is de technologie nu beschikbaar voor fabrikanten, wat betekent dat ze het nu in smartphones kunnen implementeren. De kans is groot dat onder andere de Samsung Galaxy Note 9, die op 8 augustus wordt onthuld, over het sterkere glas beschikt.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Corning
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu