De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Gouden HTC One moet ruim 3000 euro kosten

Gijs Ettes
9 oktober 2013, 14:00
1 min leestijd
Gouden HTC One moet ruim 3000 euro kosten
Gouden HTC One

HTC brengt in Groot-Brittannië een 18-karaats gouden HTC One uit in zeer gelimiteerd oplage. Dit naar aanleiding van het 18-jarige jubileum van de MOBO Awards, een muziekfestival waar de Britten de groeiende reggae-, soul- en hiphopscène onder de aandacht brengen.

Na de goudkleurige iPhone 5S en Samsung Galaxy S4 is er nu dus een echte gouden HTC One beschikbaar, al zal voor 1 van de 5 exemplaren 2750 pond, omgerekend zo`n 3259 euro, neergeteld moeten worden. Het HTC-toestel is daarmee echter niet de duurste telefoon ooit.

Lees verder na de advertentie.

Gouden HTC One: niet de duurste

Veel van de duurste telefoons ter wereld kunnen weinig meer dan telefoontjes plegen. Neem bijvoorbeeld de gouden “+Y-telefoon, ontworpen door het Deense bedrijf Aesir. Dit toestel, vervaardigd uit echt edelmetaal, verscheen in 2011 voor een adviesprijs van omgerekend ruim 42.000 euro. De “+Y-telefoon kan echter niet overweg met apps, e-mail en mobiel internet en heeft een gesprekstijd van slechts 5 uur.

De titel duurste smartphone aller tijden gaat hoogstwaarschijnlijk naar de flamboyante Goldstriker iPhone 3GS Supreme, een toestel dat is voorzien van 271 gram 22-karaats goud en maar liefst 200 diamanten. Voor omgerekend 2,3 miljoen euro kun jij de nieuwe eigenaar zijn, maar dan moet je het wel stellen met een oudere versie van iOS (6.1.3).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's