De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

ZTE komt met ultradunne Grand Memo II met hd-scherm

Wouter Nijsen
25 februari 2014, 15:32
1 min leestijd
ZTE komt met ultradunne Grand Memo II met hd-scherm
Grand Memo II

ZTE is een Chinees bedrijf dat net als Huawei probeert de Europese mobiele markt te veroveren. De fabrikant vervolgt zijn missie en kondigde op het World Mobile Congress in Barcelona een betaalbare, dunne telefoon met hd-scherm aan: de Grand Memo II LTE.

De smartphone, die een 6 inch-scherm heeft en slechts 7,2 mm dik is, draait op Qualcomm Snapdragon 400 en is uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een 13 megapixel-camera. De camera aan de voorzijde schiet foto`s in 5 megapixels, voer voor de selfie-liefhebbers. Volgens het bedrijf neemt het grote beeldscherm  80% van de voorkant in beslag.

Lees verder na de advertentie.

De Grand Memo II LTE draait op het populaire besturingssysteem Android 4.4 KitKat. Het bedrijf koos niet voor de standaard skin van Google, maar ontwierp een eigen interface die onder de naam MiFavor 2.3 schuil gaat.

Grand Memo II kan 16 uur HD-video’s afspelen

Met een batterij van 3,200 mAh belooft de Chinese fabrikant dat je dagenlang onafgebroken met het toestel vooruit kunt. De smartphone kan volgens de ontwikkelaar zelfs zestien uur lang hd-video`s afspelen. In China moet de opvolger op de Grand Memo in april uitgerold worden.

Europa, Noord-Amerika en Azië volgen kort daarop, al heeft ZTE nog geen specifieke releasedatum vrijgegeven. De fabrikant probeert zoals gezegd de Europese mobiele markt te veroveren. ZTE doet dat door een aantal betaalbare smartphones uit te brengen, waarvan de Grand Memo II er waarschijnlijk één zal zijn. Een adviesprijs is echter nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over ZTE

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu