Zo krijg je gratis 2GB extra opslagruimte in Google Drive

Erwin Vogelaar
8 februari 2016, 18:59
2 min leestijd
Zo krijg je gratis 2GB extra opslagruimte in Google Drive

Het is morgen Safer Internet Day. Wat dat betekent? Gratis 2GB extra opslagruimte voor Google Drive. Zo krijg je het.

Lees verder na de advertentie.

Gratis Google Drive ruimte

Het is deze dinsdag Safer Internet Day, een dag waarin aandacht wordt gevraagd  voor veilig gebruik van online technologieën. Uiteraard een goed initiatief en reden voor Google om ons een cadeautje te geven, mits we aan onze veiligheid denken. Als je een paar minuten de tijd neemt om de veiligheidsinformatie van je Google-account te bekijken, geeft Google je 2GB extra opslagruimte op Google Drive.

gratis google drive ruimte

Wat moet je hiervoor doen? Je gaat via deze link naar de instellingen van je Google-account. Daar krijg je het berichtje “Tijd voor uw beveiligingscontrole” te zien alsof het alweer tijd is voor de tandarts. Op deze pagina moet je enkele verschillende veiligheidselementen van je account bekijken. Het start met de herstelinformatie. Hier gaat het om je telefoonnummer, een e-mailadres en een beveiligingsvraag. Mijn beveiligingsvraag bleek om mijn bibliotheekkaartnummer te gaan, terwijl ik me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een bibliotheek van binnen heb gezien. Totaal verouderd dus.

Vervolgens kun je controleren welke apparaten er aan het account gekoppeld zijn. Als dat er goed uitziet, kun je de accountrechten controleren. Hier gaat het om allerlei apps en andere diensten die je ooit toegang heb gegeven, maar waarvoor dat misschien niet meer nodig is. Het is slim om die onnodige toegang voor de zekerheid te verwijderen. Zodra je daar mee klaar bent kun je de app-wachtwoorden controleren. Dit zijn wachtwoorden voor apps waarin geen tweestapsverificatie  wordt gebruikt.

Het laatste element dat je moet controleren zijn je instellingen voor tweestapsverificatie. Hier gaat het om je telefoonnummer waar Google een code heen stuurt als je op een apparaat probeert in te loggen met je Google-account. Ook kun je hier een back-up-telefoonnummer toevoegen. Is dit allemaal  in orde? Dan ben je helemaal klaar en krijg je dit bericht: “Ter ere van Safer Internet Day 2016 hebben we 2GB gratis Drive-opslag toegevoegd aan uw Google-account omdat u de beveiligingscontrole heeft voltooid.”

Lees het laatste nieuws over Google Drive

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu