Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

3 zaken die je moet weten over de gratis versie van Google Play Music

Gijs Ettes
24 juni 2015, 7:15
2 min leestijd

Googles streamingdienst Play Music biedt vanaf nu ook de mogelijkheid om gratis radiostations te beluisteren. Maar zitten daar beperkingen aan, en wat hebben wij er als Nederlandse en Belgische gebruikers aan? Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

1. Gratis streamen met beperkingen

Net als Apple Music en vergelijkbare muziekdiensten biedt ook Google Play Music vanaf nu de mogelijkheid om gratis radiostations te beluisteren, waarbij dus geen betaald All Access-abonnement benodigd is. Er zijn wel twee grote beperkingen: zo kun je alleen afspeellijsten beluisteren en wordt er tussendoor reclame afgespeeld. Heb je daar echter niet zo’n problemen mee, dan kan Play Music interessante mogelijkheden bieden om nieuwe muziek te ontdekken.

2. Gecureerde muziek voor elk moment

De muziek die wordt aangeboden, kan betrekking hebben op de activiteit die je bezighoudt, maar ook op een bepaald thema of tijdstip. Gebruikers hebben de mogelijkheid om radiostations te doorzoeken op basis van genre, humeur, decennium of activiteit. Er kan ook specifieker worden gezocht op artiesten, albums en nummers.

gratis google play music

De afspeellijsten die Play Music biedt zijn samengesteld  door medewerkers van Google en Songza, dat sinds medio 2014 onderdeel uitmaakt van de zoekgigant. Als voorbeelden van selecties die nu populair zijn, geeft Google onder meer de radiostations met gloednieuwe muziek, muziek voor tijdens het rijden en tracks die je trainingssessie ten goede moeten komen.

3. Nog geen release in de Benelux

De webversie van de gratis Google Play Music streamingdienst is per direct beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers, en de Android- en iOS-app worden later deze week van de functionaliteit voorzien. Wanneer het ook in Nederland en België mogelijk wordt om gratis te streamen met Play Music, is vooralsnog niet bekend. Het betaalde All Access-abonnement (9,99 euro per maand) is echter wel al in ons land beschikbaar, dus het lijkt aannemelijk dat ook de gratis functies op termijn te gebruiken zijn.

gratis google play music

Sinds begin dit jaar is het wel al mogelijk om kosteloos tot 50.000 nummers te uploaden naar Google Play Music. Deze kun je vervolgens vanaf elk gekoppeld apparaat streamen en weer offline beschikbaar maken op je Android-toestel. Voorheen konden maximaal 20.000 nummers naar de cloud van Google worden overgezet.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu