Samsung schrapt gratis thema’s: alle Galaxy-thema’s na twee weken betaald

Thomas Haenen
16 november 2018, 9:44
2 min leestijd
Samsung schrapt gratis thema’s: alle Galaxy-thema’s na twee weken betaald

Samsung stopt met het aanbieden van gratis thema’s voor Galaxy-smartphones. Vanaf Android Pie kun je onbetaalde thema’s slechts twee weken gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Binnenkort geen gratis Samsung thema’s meer

De Samsung Thema’s-app wordt meegeleverd op vrijwel elke smartphone van het bedrijf. Deze laat gebruikers het uiterlijk van de software op hun Samsung Galaxy aanpassen. In de app staan inmiddels honderden thema’s waarmee je de achtergrond, icoontjes en menukleuren van je toestel verandert. Het overgrote deel is nu nog gratis, maar daar komt met Android Pie verandering in.

Gratis Samsung Thema's

Binnenkort zijn alle gratis thema’s namelijk nog maar twee weken te gebruiken. Of het thema nou van Samsung zelf komt of een onafhankelijke ontwikkelaar: alles wat je gratis via de Samsung Thema’s-app download werkt slechts twee weken. Na afloop van deze probeerperiode wordt het standaardthema van je smartphone weer getoond.

Samsung gaat gebruikers meerdere malen waarschuwen over de beperkt bruikbare thema’s. Zodra je een gratis thema installeert, krijg je gelijk een notificatie dat je het maar veertien dagen kunt gebruiken. Een tweede notificatie verschijnt tien minuten voordat je thema verloopt. Bij de notificaties toont Samsung andere aanbevolen (gratis) thema’s zodat je kunt blijven wisselen.

Vanaf Android Pie

Het bedrijf zegt de wijziging te maken zodat “onze ontwerpers [worden geholpen] om producten van hoge kwaliteit te maken en stabiele en bevredigende diensten te bieden.” Waarschijnlijk wil Samsung gebruikers stimuleren om vaker voor betaalde thema’s te kiezen. Nu zijn vrijwel alle populaire thema’s gratis, waardoor er voor ontwikkelaars weinig te halen valt door een ontwerp tegen betaling aan te bedienen.

De wijziging geldt pas vanaf Android 9.0 (Pie). Het duurt nog wel even voordat die software op Samsung-smartphones terug te vinden is. Een voorlopige versie van de Android Pie-update is nu beschikbaar voor Galaxy S9-gebruikers in een select aantal landen, waaronder Duitsland en Zuid-Korea. De definitieve versie volgt naar verwachting begin 2019. Pas daarna zijn andere Samsung-toestellen aan de beurt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu