De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gratis versie Spotify-app wordt uitgebreid met nieuwe functies

Michel van 't Klaphek
24 april 2018, 20:36
2 min leestijd
Gratis versie Spotify-app wordt uitgebreid met nieuwe functies

Gratis Spotify-gebruikers opgelet: voortaan kun je zelf de nummervolgorde in vijftien gepersonaliseerde afspeellijsten bepalen. Ook gaat streamen je minder data kosten dankzij een besparingsmodus.

Lees verder na de advertentie.

Spotify gratis versie uitgebreid: on-demand muziek afspelen en databesparing

Spotify gaat haar gratis Android-app voor het eerst in vier jaar groots aanpakken. Tijdens een persconferentie in New York maakt het van oorsprong Zweedse bedrijf bekend dat gebruikers die niet betalen voortaan zelf kunnen bepalen naar welk nummer ze willen luisteren, zonder veroordeeld te zijn tot de shuffle-functie. Dit wordt mogelijk in vijftien gepersonaliseerde afspeellijsten, waaronder Daily Mix en Discover Weekly.

Deze playlists bevatten in totaal zo’n 40 uur aan muziek, oftewel 750 nummers. Concreet houdt de verandering in dat je voortaan een nummer uit de afspeellijst kunt selecteren, zonder aan de willekeurige volgorde van de shuffle-modus vast te zetten. Helemaal gratis wordt Spotify echter niet: advertenties blijven aanwezig. Ook moet je alle andere albums en afspeellijsten nog steeds via shuffle-mode beluisteren.

Spotify zoekt concurrentie met Apple Music op

Daarnaast kondigt Spotify een databesparingsmodus aan, waardoor de app tot wel 75 procent minder data verbruikt. Dit is met name handig voor mensen met een kleine internetbundel. Het is niet duidelijk of dit invloed heeft op de audiokwaliteit. Om nummers te kunnen downloaden voor offline gebruik, moet je nog steeds betalend lid zijn. Tot slot wordt ook het nieuwe Spotify-design, dat de afgelopen weken al voor sommige gebruikers beschikbaar was, in de komende weken naar iedereen uitgerold.

Spotify richt zich met de toevoegingen voornamelijk op het binnenhalen van nieuwe gebruikers, ten koste van concurrent Apple Music. In tegenstelling tot de dienst van Apple heeft Spotify wél een gratis versie, en hoopt op deze manier uiteindelijk betalende leden te werven. Wanneer de Zweden geen actie ondernemen verliezen zij binnen de kortste keren hun voorsprong in onder meer de Verenigde Staten, zo stellen diverse analisten.

Ook interessant: Juke review: Nederlandse streamingdienst biedt alternatief voor Spotify

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu