De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is waarom Greenpeace teleurgesteld is in de Galaxy S8

Erwin Vogelaar
27 juni 2017, 20:35
2 min leestijd
Dit is waarom Greenpeace teleurgesteld is in de Galaxy S8

Greenpeace is niet blij met Samsung en zijn nieuwste smartphones. Dit is op welk gebied Greenpeace Samsung vraagt te beteren.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Greenpeace Samsung op de vingers tikt

Bij het uitkomen van nieuwe smartphones weet website iFixit al snel hoe goed deze toestellen te repareren zijn. Milieuorganisatie Greenpeace heeft nu samengewerkt met iFixit aan een lijst met 44 apparaten en hun repareerbaarheid. Greenpeace is voornamelijk niet blij met de Samsung Galaxy S8.

Toestellen die slecht gerepareerd kunnen worden, belanden sneller op de vuilnishoop. Daarom is Greenpeace voorstander van toestellen waar het vervangen van onderdelen relatief makkelijk is. Daarom scoren modulaire vaak het best.

greenpeace samsung

In de smartphonecategorie krijgen bedrijven als LG en Apple slagen van Greenpeace, maar Samsung is pas echt de pineut. Zo schrijft de organisatie in zijn verslag: “De slechte voorbeelden zijn van Samsung. Alle drie de toestellen vallen in de laagste categorie.” In de lijst staan de Galaxy S7, S7 Edge en S8. Volgens het verslag is het scherm “extreem moeilijk te verwijderen en kan het niet van frame worden gescheiden zonder vernietiging.” Specifiek noemt Greenpeace de Galaxy S8 slechter te repareren dan zijn voorgangers.

Greenpeace hoopt dat Samsung en andere merken die slecht scoren repareerbaarheid te prioriteren bij het ontwerpen van hun komende producten, om zo het effect op het milieu te verminderen.

Greenpeace en de Galaxy Note 7

Dit nieuws is van belang, omdat Greenpeace wel degelijk verandering teweeg brengt bij Samsung. Na het Galaxy Note 7-fiasco had Samsung er al voor gekozen om het toestel niet opnieuw te verkopen. Dit zou echter betekenen dat de apparaten op de vuilnishoop terecht zouden komen. Greenpeace heeft het bedrijf vervolgens van gedachten laten veranderen.

Volgens de nieuwste berichten verschijnt de refurbished-editie van de Note 7, bekend als Note 7 FE, volgende week al in opkomende markten. Een release van de Note 7 FE in de Benelux zit er waarschijnlijk niet in.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu