Grote broer van Samsung Galaxy Tab komt in 2011

Redactie
23 september 2010, 20:03
1 min leestijd
Grote broer van Samsung Galaxy Tab komt in 2011
samsung galaxy tab

De Samsung Galaxy Tab ligt nog niet eens in de winkel of Samsung kondigt de grote broer aan van de zeven inch tabletcomputer. Volgens Gary Twohig, manager van Samsung Mobile in Ierland, komt in het eerste helft van 2011 een Samsung Galaxy Tab uit met een scherm van tien inch. Dit is vergelijkbaar met de grootte van Apple’s iPad. Twohig beweert dat de grotere variant van de Galaxy Tab ook Android als besturingssysteem heeft en beschikt over een V8 JavaScript engine.

Twohig deed de aankondiging in een artikel op de website Silicon Republic. Nadat de populaire website Engadget het citaat op haar eigen website zette, verdween het citaat op Silicon Republic. Dit lijkt het werk van Twohig (of Samsung) te zijn, mogelijk om een schandaaltje te voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Als de 10″ Galaxy Tab volgend jaar komt, dan is het aannemelijk dat Samsung Gingerbread (Android 2.5 of 3.0) of Honeycomb (Android 3.5?) installeert op de tablet. Uit eerdere geruchten hebben we vernomen dat Honeycomb een Android-versie is die speciaal is gemaakt voor tablet-pc’s.

Samsung Galaxy Tab

De Samsung Galaxy Tab komt in november uit in Europa, draait op Android 2.2 en heeft een WSVGA-scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Aan boord bevindt zich een krachtige Cortex A8 1.0GHz processor met PowerVR SGX540. Dankzij het relatief kleine scherm van zeven inch vult de Galaxy Tab een gat tussen smartphones en grotere tabletcomputers, zoals de iPad. De prijs is nog niet bekend, maar waarschijnlijk gaat de Galaxy Tab tussen de 700 en 800 euro kosten.

Bron: Engadget

Categorie: Tablets
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's