Grote Samsung Galaxy S II iconen zijn optioneel, niet verplicht
Redactie

Grote Samsung Galaxy S II iconen zijn optioneel, niet verplichtOnlangs ontstond er veel ophef toen Samsung een update voor de Galaxy S II aankondigde waarbij de iconen dertig procent groter zouden worden. Samsung heeft nu laten weten dat de mogelijkheid voor grotere iconen optioneel is en niet verplicht. Volgens de fabrikant was er een grote behoefte voor grote iconen onder de consumenten en is de functionaliteit, die binnenshuis bekend staat als ‘Senior Mode’, daarom toegevoegd. Vooralsnog is de update alleen in Korea uitgerold en is het nog niet duidelijk of de mogelijkheid voor grote iconen ook naar andere landen toe zal komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Toen Samsung haar plannen bekend maakte voor de grote iconen lag het voor de hand dat de fabrikant dit deed om de gelijkenis met het iPhone-menu te verkleinen. Daar blijkt dus niets van waar te zijn. Met de grotere iconen krijg je 4×3 rijen op het homescreen in plaats van 5×4, hierbij de onderste vaste rij ook meegerekend. Vooral voor ouderen zouden de grotere iconen prettig zijn.

Vooralsnog zal de ‘Senior Mode’ alleen nog maar in Korea beschikbaar zijn. Ouderen en slechtzienden kunnen natuurlijk ook altijd gebruik maken van een alternatieve launcher zoals BIG Launcher. Als Samsung toch bezig is met het aanpassen van de iconen dan kan ze ook wel de mogelijkheid toevoegen om deze kleiner te maken. Met rijen van vijf zou je dertig iconen op het homescreen kunnen plaatsen in plaats van de twintig nu op de Samsung Galaxy S II.

Bron: Samsung Tomorrow

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.