Gruber: ‘1.2 miljoen actieve Android-tabletgebruikers’

Redactie
26 juli 2011, 17:02
1 min leestijd
Gruber: '1.2 miljoen actieve Android-tabletgebruikers'

Volgens berekeningen van John Gruber van weblog Daring Fireball zijn er nu ongeveer 1,21 miljoen actieve Android-gebruikers. Hiermee steekt het aantal Android-tablets schril af in vergelijking met de Apple iPad waarvan zo’n 28,73 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Vorige week maakte onderzoeksbureau Strategy Analytics nog bekend dat het marktaandeel van Android-tablets op 30,1 procent zit in tegenstelling tot de iPad die een aandeel heeft van 61,3 procent. Deze cijfers waren echter gebaseerd op het aantal verscheepte tablets, niet het aantal verkochte tablets.

John Gruber keek naar de cijfers van Android-apparaten in gebruik met een ‘Xlarge’-resolutie. De term Xlarge wordt gebruik om schermen aan te duiden van 7 inch en groter. Volgens Google heeft 0,9 procent van de geactiveerde apparaten een zogenaamd Xlarge-scherm. Vorige week maakte Google-topman Larry Page nog bekend dat er in totaal zo’n 135 miljoen Android-apparaten op de markt zijn. Als je deze twee feiten combineert kom je op het aantal van 1,21 miljoen Android-tablets die nu daadwerkelijk in gebruik zijn.

Lees verder na de advertentie.

Apple heeft tot nu 28,73 miljoen iPads verkocht. Hoeveel van deze tablets daadwerkelijk in gebruik zijn is niet bekend. Als je de cijfers tegenover elkaar zet dan zijn er in totaal zijn 24 keer zoveel Apple iPads verkocht dan Android tablets. Hoewel dit een veel rooskleuriger beeld is voor Apple dan het eerder genoemde marktaandeel van 61,3 procent van Strategic Analytics, doet dit niets af aan de stijgende lijn van de verkoop van Android-tablets. Naar verwachting zal het marktaandeel van de Apple iPad alleen maar afnemen, terwijl de aandelen van andere tablets juist zullen stijgen.

Bron: Daring Fireball

Categorie: Geruchten
Spotlight: Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's