Hack zorgt voor betere videokwaliteit Galaxy S II

Een recent opgedoken hack zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy S II video’s in een betere kwaliteit kan opnemen. De modder hyperX heeft een hack ontwikkeld waarmee de prestaties van de videocamera verbeterd worden. Standaard is de S II in staat om in 1080p te filmen met een bitrate van 16 Mbit/s.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De hack maakt het mogelijk om te filmen in 1080p 24 Mbit/s 30 fps met een 44.1 kHz 192-bit geluid. De verbeteringen zijn niet immens, maar wel noemenswaardig. De Samsung maakt standaard geluidsopnames in AAC-kwaliteit; de hack maakt dus een verbetering mogelijk naar naar 44.1 kHz 192-bit. Dit komt overeen met CD-kwaliteit. Het geluid blijft echter wel in mono omdat de Galaxy S II maar één microfoon heeft (voor stereo zijn twee of meer microfoons nodig). De hack is inmiddels te downloaden via XDA Developers. Gebruik van de hack is uiteraard op eigen risico. Het is namelijk de eerste Android-hack van forumlid ‘Potatoman’, dus weet waar je aan begint.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.