‘Half miljard mensen gebruiken Google Android in 2015’

Redactie
25 september 2010, 11:59
1 min leestijd
‘Half miljard mensen gebruiken Google Android in 2015’
meego

In het jaar 2015 gebruiken 500 miljoen mensen een apparaat met Google Android als besturingssysteem. Dit beweren analisten van Informa. “De groei wordt gestimuleerd door de hevige competitie tussen fabrikanten en uitdagers, zoals Google, RIM, Apple en Microsoft, die proberen de beste gebruikerservaring te creëren voor een lage prijs”, aldus Informa.

Analist Malik Kamal-Saadi verwacht dat Nokia de grootste verliezer is. “Het marktaandeel van Nokia daalt van 53 procent in 2009 naar 32 procent in 2015”, zegt Kamal-Saadi. “Qua verkopen haalt Android Symbian in 2012 in.”

Lees verder na de advertentie.

Kamal-Saadi denkt dat Nokia onder druk komt te staan om de koers te wijzigen als innovatie niet tot zijn recht komt op het Symbian-platform. “Als Nokia ooit Android gaat ondersteunen, dan ontstaat er een ecosysteem dat vergelijkbaar is met Windows.”

Als Nokia op de huidige voet doorgaat, dan spreekt het besturingssysteem waarschijnlijk alleen nog maar niches aan, aldus Kamal-Saadi. Overigens is Nokia niet van plan om Android te ondersteunen. Enkele weken geleden weigerde uitvoerend vicepresident Niklas Savander van het Finse bedrijf om Android toe te laten op Nokia-telefoons. “Onze platformkeuzes (Symbian en MeeGo) geven ons de beste kansen om goede producten te maken.” Bestuursvoorzitter Anssi Vanjoki maakte het begin deze week helemaal bont. Hij vergeleek fabrikanten die Android gebruiken met Finse jongens die in de winter in hun broek plassen om warm te blijven.

Via: RCR Wireless

Categorie: Android OS
Thema's: Android, Google
Merk: Nokia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's