Android Wear-smartwatch van HTC verschijnt niet meer

Erwin Vogelaar
25 januari 2017, 19:33
2 min leestijd
Android Wear-smartwatch van HTC verschijnt niet meer

De Android Wear-smartwatch van HTC zal toch niet meer verschijnen. De horloge onder codename Halfbeak is een oud prototype dat niet doorontwikkeld wordt.

Lees verder na de advertentie.

Halfbeak

Afgelopen oktober zagen we voor het eerst gelekte foto’s van de Android Wear-smartwatch van HTC. Enkele dagen geleden lekte er een nieuwe serie foto’s uit. Hierdoor dachten we dat de smartwatch mogelijk eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona officieel onthuld zou worden. Dat gaat niet meer gebeuren. HTC heeft tegenover website Android Police bevestigd dat het bedrijf niet met een Android Wear-horloge op de markt komt.

halfbeak

Op de foto’s zagen we een horloge dat in samenwerking met Under Armor werd gemaakt. HTC en Under Armor hebben ook al eerder samengewerkt aan wearables om je gezondheid te meten. Het horloge, bekend onder codenaam Halfbeak, zou het eerste Android Wear-horloge van HTC zijn.

Een bron van Android Police stelt dat op de foto’s hele vroege prototype te zien is. De Halfbeak is niet iets waar het bedrijf recentelijk aan gewerkt heeft. Waarschijnlijk is een prototype in de verkeerde handen gevallen, of heeft een ex-werknemer van HTC plezier met de unieke wearable.

Android Wear 2.0

Het lijkt logisch voor een bedrijf als HTC om weg te blijven van Android Wear. Het besturingssysteem en de bijpassende smartwatches hebben nog niet veel succes gehad. Mogelijk verandert dat als Google begin februari Android Wear 2.0 lanceert, al hebben we daar onze twijfels over.

Naast HTC zijn andere bedrijven nog niet klaar met Android Wear. Zo onthult Huawei mogelijk volgende maand de Huawei Watch 2 met Android Wear 2.0. Ook werkt Tag Heuer aan een Android Wear 2.0-horloge dat in mei gelanceerd wordt. De belangrijkste horloges voor Android Wear 2.0 komen van LG in samenwerking met Google. Die horloges worden waarschijnlijk op 9 februari samen met de update van het besturingssysteem onthuld.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu