Google viert Halloween met interactieve Doodle-game

Lars Paymans
31 oktober 2016, 15:16
1 min leestijd
Google viert Halloween met interactieve Doodle-game

Ook bij Google is het Halloween. Zoals wel vaker heeft de Google Doodle van vandaag een griezelig uiterlijk, maar er is meer. Achter deze Halloween Google Doodle zit een vermakelijk spelletje verstopt, dat je gewoon op je smartphone kunt spelen.

Lees verder na de advertentie.

Halloween Google Doodle spelen, zo werkt het

De Halloween Google Doodle van vandaag is een stuk interactiever dan de meeste. Door op het logo te tikken opent zich een vermakelijk spelletje, waarin je met een tovenaarskat het opneemt tegen een horde met cartooneske spoken. Deze spoken verjaag je door op het juiste moment de juiste vormen op je scherm te tekenen. Boven ieder spookje staat een vorm die je moet tekenen om hem te verjagen. Iedere keer als er een spook te dichtbij komt verlies je een hartje, totdat je levensbalk op is en je het opnieuw kunt proberen.

Halloween Google Doodle

Als je het vermakelijke spel van Google wil spelen moet je er wel snel bij zijn. Zoals altijd zijn de Google Doodles tijdsgebonden en zal deze morgen alweer verdwenen zijn. Het spel is echter vermakelijk genoeg om zin ieder geval een keer uit te proberen. Google geeft haar logo wel vaker een ander uiterlijk voor speciale gelegenheden. Zo ziet het logo er op feestdagen altijd anders uit dan je gewend bent, maar ook op minder bekende dagen waarop iets bijzonders gebeurde.

Je kunt de Halloween Google Doodle op je Android smartphone en tablet spelen, maar hij werkt natuurlijk ook gewoon op je computer. Omdat je er echter vormen mee op je schermen moet tekenen, vinden wij een touchscreen een stuk beter werken dan een muis.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu