Handcent SMS: tekstinvoer met T9 en schermtoetsenbord

handcent_smsEr komen Android-toestellen zonder QWERTY-toetsenbordje aan. Ze maken gebruik van een schermtoetsenbordje, maar die functie is op dit moment nog niet standaard in Android aanwezig. De applicatie Handcent SMS biedt echter een oplossing: met deze applicatie krijg je een toetsenbord op het scherm te zien. Als extraatje heb je ook de mogelijkheid om tekst via T9 in te voeren. Dat laatste is handig als je maar één hand beschikbaar hebt en even een sms-bericht wilt invoeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Handcent SMS is zowel op een staand als op een liggend scherm te gebruiken. Bij een liggend scherm heb je als voordeel dat de knoppen van het toetsenbordje wat verder uit elkaar zijn geplaatst, zodat je makkelijker kunt typen. De applicatie roteert automatisch mee als je het toestel draait. Het ondersteunt ook unicode en je kunt een voorgedefinieerde sms-handtekening achter je berichten zetten.

Handcent SMS 1.3.5 is gratis te downloaden in de Android Market. Het is niet de eerste applicatie waarmee je een schermtoetsenbordje te zien krijgt: Chomp SMS kon het ook al.

Meer info: Handcent

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.