De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Handig: Google Pixel 4 kan updates automatisch ‘s nachts installeren

Wouter Nijsen
16 oktober 2019, 9:34
2 min leestijd
Handig: Google Pixel 4 kan updates automatisch ‘s nachts installeren

Tijdens het Made by Google 2019-event toonde Google alle vernieuwingen van de Pixel 4 en Pixel 4 XL, maar over een handige feature zei het bedrijf niets. De telefoons kunnen software-updates automatisch ‘s nachts installeren, zodat je niet hoeft te wachten terwijl je smartphone aan het bijwerken is.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4-updates installeren automatisch

Op een ‘oudere’ Pixel-telefoon, zoals de Pixel 3 en 3 XL, moet je na het downloaden van een update de smartphone opnieuw opstarten om ‘m te installeren. Dat is niet altijd handig, want misschien heb jij je toestel op dat moment nodig, of heb je geen zin om te wachten totdat het installatieproces voltooid is. Pixel 4-gebruikers zien straks na het downloaden van een software-update een optie om de nieuwste versie ‘s nachts te installeren.

Zoals je op de screenshot hiernaast ziet, verschijnt er een knopje ‘Restart after 2:00 a.m.’ als een systeem-update is gedownload. Kies je hiervoor, dan start de Pixel 4 (XL) pas opnieuw op als je ligt te slapen en de telefoon toch niet gebruikt. Het is onduidelijk of deze feature ook naar andere Pixel-telefoons komt.

Foto’s in originele kwaliteit

Wel is het jammer dat Pixel 4-gebruikers hun foto’s niet ongelimiteerd zonder compressie kunnen opslaan. Bij de Pixel 3 en 3 XL was het zo dat gebruikers hun foto’s en video’s in originele kwaliteit konden opslaan in Google Foto’s, zonder dat hier een limiet voor was. Maak je foto’s en video’s met de Pixel 4 (XL) en wil je deze in originele kwaliteit – en dus zonder compressie – opslaan, dan gaat dat van je Google-opslag af.

Google Pixel 4 officieel 3

Standaard krijgt iedereen met een Google-account 15GB aan opslag en als dat op is, moet je betalen voor extra ruimte. Kiekjes worden dan in ‘hoge kwaliteit’ opgeslagen in de Foto’s-app, waarbij dus wel compressie plaatsvindt en iets van kwaliteit verloren gaat. Voor 1,99 euro per maand krijgt je 100GB extra opslag van Google, het is ook mogelijk om maandelijks 2,99 euro te betalen voor 200GB aan ruimte.

Meer over de Pixel 4 en 4 XL

De Pixel 4 en 4 XL beschikken over een nieuw design en toffe nieuwe features, zoals Motion Sense om de telefoons via handgebaren te bedienen. Ook nieuw is de 3D-gezichtsherkenning en dubbele camera aan de achterkant.

De smartphones verschijnen officieel niet in Nederland, maar waarschijnlijk gaan webwinkels ze hier via grijze import alsnog aanbieden. De toestellen zijn wel in Duitsland te koop. In Europa kosten ze respectievelijk 749 euro en 899 euro.

Meer weten? Lees alles over de aankondiging van de Pixel 4-telefoons en check de Made by Google 2019-roundup voor een overzicht van alle andere onthullingen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's