Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit zijn de 4 handigste functies van Android Auto

Redactie
25 augustus 2017, 16:15
2 min leestijd
Dit zijn de 4 handigste functies van Android Auto

Nieuwe auto’s worden steeds vaker uitgerust met Android Auto. En ondanks dat de officiële app nog steeds niet in de Nederlandse Play Store staat, werkt Google hard aan het besturingssysteem. Dit zijn de handigste functie van dit moment.

Lees verder na de advertentie.

1. Navigeren met Maps of Waze

Eén van de belangrijkste functies van Android Auto is natuurlijk navigeren. Dit kan standaard met Google Maps, dat prima werkt, maar sinds kort ondersteunt ook navigatie-app Waze het besturingssysteem voor auto’s. Met Waze is het onder meer mogelijk om controles op de weg aan te geven, of informatie te delen over files en ander oponthoud.

android auto

Dit maakt de navigatie-app iets completer dan Google Maps. Met kleurtjes wordt aangegeven of het druk of rustig op de weg is, of als er stilstaand verkeer is. Waze probeert ook te voorkomen dat je tijdens het rijden wordt afgeleid; het is bijvoorbeeld niet mogelijk om onderweg een adres in te voeren of aan te passen. Hiervoor dien je de auto even stil te zetten.

2. Spotify in de auto

Hoewel er andere manieren zijn om tijdens het rijden naar Spotify te luisteren, werkt dit in Android Auto verreweg het beste. De app is geoptimaliseerd en vereenvoudigd voor gebruik in de auto en biedt ondersteuning voor spraakcommando’s. Hierdoor kun je gemakkelijk je favoriete muziek luisteren door om een specifieke afspeellijst te vragen.

3. Automatisch reageren op berichten

Tijdens het rijden is het onhandig (en niet zo veilig) om op binnenkomende te reageren. Daarom heeft Google een functie aan Android Auto toegevoegd waarmee het besturingssysteem automatisch op berichtjes reageert. In de instellingen kun je bijvoorbeeld aangeven dat er een reactie met bijvoorbeeld ‘Ik ben nu onderweg’ wordt verzonden als je een bericht binnenkrijgt.

Overigens kwam Samsung eerder dit jaar met de In-Traffic Reply-app, die op een soortgelijke manier werkt. De app detecteert aan de hand van je snelheid dat je in de auto of op de fiets zit, waarna er automatisch op een bericht wordt gereageerd. Hierdoor ben je veiliger in het verkeer bezig. De app werkt ook met WhatsApp en Facebook Messenger en is er voor alle Android-smartphones.

4. Meer handige functies

Verder kan Android Auto allerlei handige informatie tonen, zoals het weer, je afspraken en de rijtijd naar een bestemming. Het besturingssysteem is zelfs in staat om je volgende bestemmingsadres te voorspellen, doordat het toegang heeft tot je agenda, e-mailaccount en contacten, en de informatie die daarin staat kan lezen en verwerken. Zo is het systeem bijvoorbeeld in staat om je te helpen herinneren aan een restaurantreservering of een andere afspraak uit je agenda.

Als gezegd is de Android Auto-app (nog) niet in de Nederlandse Play Store te vinden, wel kun je ‘m via APKMirror handmatig op je toestel zetten. Instructies vind je in onze tip over het installeren van apk-bestanden op je Android.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met LetsGoDigital.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu