Hands-on: HTC Desire HD

Redactie
17 september 2010, 15:00
4 min leestijd
Hands-on: HTC Desire HD
HTC Desire HD

De HTC Desire HD is de opvolger van de HTC Desire. Met een groter beeldscherm, een scherpe camera en een betere afwerking zal de Desire HD een heleboel harten stelen. De Desire HD heeft een 4,3 inch scherm, een 1 GHz-processor, een acht megapixel camera en bovendien een zeer slank postuur. Ook draait de vernieuwde HTC Sense op de HD, waardoor het mogelijk is om de telefoon via HTCSense.com op te sporen, om navigatiekaarten off-line te downloaden en om de telefoon in tien seconden op te starten. Maar hoe goed is de Desire HD? Tijd voor een first look!

Lees verder na de advertentie.

Specificaties

De Desire HD heeft een 1 GHz processor en is daarmee net zo krachtig als de normale Desire. Android 2.2 met Froyo is voorgeïnstalleerd op de telefoon. Daarnaast is er 1,5 GB intern geheugen en 768 MB RAM. Het 4,3 inch SLCD-scherm is een stuk groter dan het touchscreen van de HTC Desire, maar de resolutie is hetzelfde gebleven: 800 bij 480 pixels. De Desire HD is in staat om HD-video’s (720p) op te nemen, heeft een batterij met een capaciteit van 1230 mAh. Opvallend is de acht megapixel camera, die in staat is om zeer scherpe foto’s te maken. De Desire HD mist een fysiek QWERTY-toetsenbord.

Uiterlijk

De Desire HD is erg dun en dat is natuurlijk erg fraai. De voorkant is heel erg simpel en strak. De vier fysieke knoppen van de HTC Desire zijn verdwenen en daar zijn touch-knoppen voor in de plaats gekomen. De optische trackball is weg, maar heb je die nodig als je al een touchscreen hebt van 4,3 inch groot? Persoonlijk denk ik van niet. De achterkant is door de uitstekende cameralens iets minder strak. Toch zorgt deze lens – in combinatie met betere software – voor nog mooiere foto’s dan de Desire en Desire Z. De Desire HD oogt wel erg groot voor een telefoon. Het toestel is een slag groter dan de Samsung Galaxy S en dat is goed te zien. Mensen met kleine handen hebben mogelijk moeite om de telefoon vast te houden. Ik kan me voorstellen dat de Desire HD op sommige momenten gemakkelijk uit je handen glijdt. Kortom, een beschermhoesje is aan te raden.

Touchscreen

Het capacitieve touchscreen reageert erg goed op acties en is prachtig om te zien. Wie regelmatig websites bezoekt en foto’s maakt met zijn mobiele telefoon, die heeft met de Desire HD een parel in handen. Het grote touchscreen verlicht veel werkzaamheden. De telefoon is geen tablet, maar voelt op momenten wel zo. Een nadeel aan het grote scherm is de resolutie. Het scherm is scherp, maar niet zo haarscherp als de touchscreens van de Desire en Desire Z. Overigens kan HTC hier weinig aan doen, want applicaties in de Android Market kunnen een maximale resolutie van 854 bij 480 pixels ondersteunen. Voor de rest niets dan lof over dit grote scherm.

Software

De Desire HD heeft als ‘schil’ het vernieuwde HTC Sense. Met HTC Sense is het mogelijk om je telefoon op afstand te volgen, navigatiekaarten offline te downloaden en je foto`s te bewerken. Het nieuwe Sense werkte tijdens het HTC Launch Event beter en sneller op de Desire HD dan op de Desire Z. Dit heeft mogelijk te maken met de hogere kloksnelheid van de processor in de Desire HD. Zoals verwacht draait Android 2.2 op de Desire HD. Mark Moons van HTC beweert dat de kwaliteit van de sensor en de software is verbeterd, waardoor je nog betere foto’s en video’s kunt verwachten. Dit gaan we uitproberen in de review, die mogelijk eind september al op Android Planet verschijnt.

Hardware

De Desire HD is over de gehele linie een aardig toestel. Toch vraag ik mij af of de batterij met een capaciteit van 1230 mAh in staat is om het toestel een hele dag aan het werk te houden. De Desire heeft een batterij met een capaciteit van 1400 mAh en die moet soms midden op de dag opgeladen worden. De Desire HD heeft een groter scherm en dat vraagt logischerwijs om meer stroom.

Conclusie

De HTC Desire HD is geen toestel voor iedereen. Het is alleen interessant voor diegenen die snakken naar een groot beeldscherm. Heb je deze behoefte niet? Dan is de Desire een betere keus. Alhoewel… De Desire HD heeft wel een betere camera dan de Desire. En ook nog eens een strakker design. Een telefoon uitzoeken was nog nooit zo moeilijk! Eind september of begin oktober verschijnt er een review op Android Planet van de Desire HD.

Categorie: Fabrikanten
Thema: Android
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's