Hands-on met de Samsung Galaxy S

Redactie
24 juni 2010, 15:31
3 min leestijd
Hands-on met de Samsung Galaxy S
Samsung-Galaxy-S

Samsung hield gisteren een press event omtrent de lancering van het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf: de Samsung Galaxy S. Het toestel draait op Android 2.1 en een 1GHz-processor, beschikt over een 4 inch S-AMOLED beeldscherm (480 x 800) en komt met 8 of 16GB intern geheugen op de markt. Hiernaast beschikt het toestel ook nog over een 5 megapixel fotocamera en een videocamera die in HD (720p) opneemt. De smartphone is inmiddels online te verkrijgen, maar vanaf half Juli zal de campagne pas echt losbarsten. Verder wist Samsung nog te melden dat het toestel voor het einde van dit jaar een update naar Android 2.2 krijgt.

Door de groei die het Androidplatform doormaakt, stapt Samsung met de Galaxy S op een mooi moment in en hoopt daardoor de leider in het Android-segment te worden. De door de fabrikant zelf ontwikkelde TouchWiz 3.0 interface moet het besturingssysteem intuïtiever en gebruiksvriendelijker maken, aangezien dit veel gehoorde kritiek is op het besturingssysteem van Google.

Lees verder na de advertentie.

Op het eerste gezicht lijken ze hier in te zijn geslaagd, maar het valt ook op dat er erg goed naar de iPhone van Apple is gekeken. De eigen schil is in feite Android met een iOS sausje, want er zijn veel elementen die ons hieraan doen denken. Overigens houdt hier de gelijkenis niet op, want ook het design van de Galaxy S is geïnspireerd op de iPhone. Alhoewel elk toestel dat voor een groot deel uit het touchscreen bestaat dit al doet, is de gelijkenis van de Galaxy S met de chromen rand en enkele hardware-toets overduidelijk. Natuurlijk is hier niks mis mee, beter goed gejat dan slecht bedacht, maar iets meer creativiteit was op zijn plaats geweest.

Samsung Galaxy S

Met de afmetingen van 122 x 64 x 9.9 mm is het toestel vrij groot en ligt hierdoor (met kleine handen) net niet helemaal lekker in de hand. Wel is het toestel mooi dun en zit het prettig in de zak. Verder is het opmerkelijk hoe snel de Samsung Galaxy S is. Navigeren door het menu gaat als een trein en intensieve handelingen als zoomen in de browser gaat uitermate soepel.

Het high-end toestel moet vooral de pioneers en de tech enthusiasts aanspreken. Dit doet het door integratie van social media door middel van de Social Hub. Maar ook All Share, waarmee er tussen apparaten die DLNA gecertificeerd zijn content kan worden uitgewisseld, moet het toestel deze doelgroep aanspreken. Verder is Swype, de nieuwe invoermethode voor het opstellen van berichten, van te voren op het toestel geïnstalleerd. Deze invoermethode, waarbij je door over het scherm te vegen typt, zou tot 1,5x sneller moeten zijn dan de traditionele manier. Onze eerste ervaring met deze nieuwe techniek, is zeer positief en de die dag veel gehoorde kreet: Swype is de nieuwe hype, zou zomaar waar kunnen zijn en niet alleen een leuke marketingkreet.

Samsung Galaxy S1

Opvallend is dat Samsung naast de Samsung Galaxy S, laatst ook de Samsung Wave heeft gelanceerd. Dit toestel draait op het door de fabrikant zelf ontwikkelde Bada OS en de twee toestellen zouden hierdoor in elkaars vaarwater kunnen gaan zitten. Maar Ronald Peters, Head of Production Management Mobile, vertelde dat zij hier niet bang voor zijn. “De Samsung Wave met Bada OS is ontwikkeld voor een ander segment, die onder die van de Samsung Galaxy S zit. Ook was onafhankelijkheid een motivatie om Bada OS te ontwikkelen, aangezien je met Android uiteindelijk toch afhankelijk van Google bent“.

Samsung Galaxy S3

Samenvattend kunnen we stellen dat de Samsung Galaxy S een veelbelovend toestel is. En het zou zo maar eens het antwoord van Samsung op de Apple iPhone kunnen zijn.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's