Hands-on met de Dell Thunder

Redactie
21 augustus 2010, 16:52
2 min leestijd
Hands-on met de Dell Thunder

Met alle nieuwtjes en geruchten rond de aanstaande HTC-toestellen, vergeten we bijna dat andere fabrikanten ook interessante telefoons maken. De Dell Thunder, waarover we eerder berichtten, is zo`n toestel. Deze week verschenen twee prototypes van de handset op Engadget. Aan de specs en beeldmateriaal te oordelen, krijgt de iPhone er binnenkort een nieuwe concurrent uit het Android-kamp bij.

Wat het uiterlijk betreft zit het wel snor met de Thunder. Het toestel oogt met zijn ranke lijnen en chromen details erg modieus, en toch zakelijk. Het 4.1“ display valt mooi binnen de slanke behuizing van het toestel, waardoor de afmetingen van 121.6 — 64.4 — 14.9mm kleiner lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Het uitgesproken design van de Thunder zal ongetwijfeld een aantal liefhebbers van het uiterlijk van de iPhone 3g aanspreken.

Lees verder na de advertentie.

Over de performance valt naar alle waarschijnlijkheid niet te klagen. De prototypes zijn in ieder geval uitgerust met een 1GHz Snapdragon QSM8250 CPU met Qualcomm Adreno-graphics. Over het geheugen is nog niets officieels naar buiten gebracht, maar eerdere berichten noemen een RAM van 512MB RAM, een 1GB ROM en de ondersteuning van SD-kaartjes tot 32GB. Verder beschikt de Thunder over een 8MP camera met flits en 720p opnamemogelijkheden, HDMI-uitgang, FM-radio en andere veelvoorkomende opties.

De twee toestellen die Engadget in handen kreeg, zijn duidelijk testtoestellen uit een vroeg ontwikkelingsstadium. Zo draait één van de Thunders nog op 1.6 (Donut). Ook waren de displays verre van optimaal te noemen –ondanks dat één van de beeldschermen een resolutie had van 1280×768 – en hadden de handsets nog geen GPS-functionaliteit. Dit zegt overigens niets over de prestaties van het uiteindelijke toestel. Prototypes worden vaak uitgerust met mindere componenten. Het is waarschijnlijk dat de retailversie op 2.2 draait, en is uitgerust met een beter scherm. Een OLED-scherm met bovengenoemde resolutie zou niet verkeerd zijn.

Een definitieve releasedatum is nog niet bekend, maar de Dell Thunder staat gepland voor het vierde kwartaal van 2010. In welke continenten het toestel uitkomt is ook nog niet met zekerheid te zeggen, maar gezien het Quadband GSM karakter van het toestel en de Europese release van de Streak in het achterhoofd, kunnen we waarschijnlijk in onze handjes wrijven. Zeker als Dell in de tussentijd nog wat zaakjes aan de Thunder update, wat geen ondenkbare gedachte is.

Categorie: Smartphones
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's