Handschriftherkenning voor Android?
Wouter Nijsen

graffitiHandschriftherkenning was ten tijde van PDA’s zonder toetsenbord heel gebruikelijk. Palm had zelfs een  geheel eigen systeem ontwikkeld om letters te tekenen op het scherm, genaamd Grafitti. Er is nu een ontwikkelaar die denkt dat handschriftherkenning ook een aanvulling voor Android is.

Je kunt je natuurlijk afvragen of je op handschriftherkenning zit te wachten bij een Android-toestel als de G1 met zijn hardware QWERTY-toetsenbord. Diotek  denkt in ieder geval van wel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ze zijn namelijk van plan handschriftherkenningssoftware voor Android uit te brengen. De applicatie zal Engels en Koreaans ondersteunen, voor ons Nederlanders nog niet echt van belang dus. Nadeeltje van Android is dat je niet met een stylus werkt, maar direct met je vinger op het scherm moet schrijven hetgeen, vooral met wat dikke vingers, best wel eens lastig zou kunnen zijn. We wachten de release met spanning af.

Wellicht een revival van het schrijven op het scherm?

diotek_1

Via: AndroidCommunity

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.