‘Hangouts 4.0 krijgt vernieuwde Android Wear-ondersteuning’

Wouter Nijsen
30 juli 2015, 16:13
2 min leestijd
‘Hangouts 4.0 krijgt vernieuwde Android Wear-ondersteuning’

Hangouts 4.0, de aanstaande versie van Googles chat-app, krijgt waarschijnlijk een vernieuwde ondersteuning voor Android Wear. Dat brengt enkele handige functies met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts 4.0 Android Wear

Het is al een tijdje duidelijk dat Google werkt aan Hangouts 4.0. Deze versie moet de populaire chat-app flink vernieuwen en onder meer een fraai nieuw design geven. Eerder lekten er al screenshots van het nieuwe Hangouts uit, en nu is duidelijk dat de app vernieuwde  ondersteuning krijgt voor Android Wear. De website Phandroid heeft met een vroege versie van Hangouts 4.0 kunnen spelen.

Hangouts 4.0 Android Wear

Zoals eerder al bekend werd, brengt de update voor Hangouts een nieuwe Android Wear-app met zich mee. Hiermee  kunnen gebruikers gemakkelijk tussen accounts schakelen, conversaties bekijken en reageren middels stembediening of een emoji. Ook  is duidelijk geworden dat Hangouts 4.0 werkt met het `OK Google`-commando van Google Now.

Volgens Phandroid kun je straks door bijvoorbeeld `OK Google, stuur een Hangouts-bericht naar Gijs` een scherm tevoorschijn toveren om een bericht in te spreken, of een emoji te tekenen. Wanneer een bericht is ingesproken, kan dit  worden verstuurd.

Meer over Hangouts 4.0

Begin vorige maand doken er verschillende screenshots van het nieuwe Hangouts op. Hierop is te zien dat Google`s chat-app een verfijndere en opgeruimdere interface krijgt. Dit is volledig in lijn met  het fraaie Material Design, waarbij de groene balk bovenin en ronde actieknop het meest opvallen.

De actieknop wordt gebruikt om een (video)gesprek te starten, een groep aan te maken of een veelgebruikt contact te kiezen. Hiermee lijkt Hangouts 4.0 voor Android behoorlijk op de iOS-app, die enkele weken geleden van een grote update werd voorzien.

Het is nog niet duidelijk wanneer Hangouts 4.0 officieel beschikbaar wordt gemaakt. De app wordt momenteel nog intern bij Google getest, wat blijkt uit de vele fouten die nog aanwezig zijn.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu