Google sluit Hangouts API en daarmee een hoop apps

Erwin Vogelaar
8 januari 2017, 19:06
2 min leestijd
Google sluit Hangouts API en daarmee een hoop apps

Op 25 april zet Google de Hangouts API stop. Dit betekent dat er vanaf die dag een hoop geinige apps voor Hangouts niet meer zullen werken.

Lees verder na de advertentie.

Hangouts API

Als je regelmatig Hangouts gebruikt, heb je wellicht wel eens een extra app gedownload om de ervaring leuker te maken. Bijvoorbeeld een spelletje, of een app waardoor je kunt tekenen met je gesprekspartners. Google gaat ervoor zorgen dat al deze apps niet meer werken vanaf 25 april, want dan wordt de Hangouts API stopgezet. Dit zorgt er dus tevens voor dat er geen nieuwe apps meer gemaakt zullen worden.

Google heeft de verandering niet in een blog of iets dergelijks aangekondigd. De ontwikkelaars die gebruikmaken van de API, hebben enkel een e-mail gekregen met een korte uitleg. In de e-mail stelt Google dat deze beslissing onderdeel is van het verdere stroomlijning van het bedrijf. Volgens Google was de API oorspronkelijk bedoeld om consumenten te ondersteunen in sociale scenario’s. De focus van Hangouts komt nu echter op de zakelijke markt te liggen, waar men minder zit te wachten op spelletjes en tekeningen.

hangouts api

“We begrijpen dat dit invloed heeft op ontwikkelaars die geïnvesteerd hebben in ons platform”, stelt Google in de e-mail. “We hebben de verandering zorgvuldig overwogen en geloven dat dit onze gebruikers een meer gerichte Hangouts desktop video-ervaring zal bieden.” Diensten als DialPad, RingCentral, Slack en Cameraman blijven nog wel met Hangouts werken.

Hangouts wordt voornamelijk gebruikt voor videobellen, maar daar heeft Google nu een alternatief voor. Google Duo moet de plek zijn waar consumenten met elkaar in gesprek komen via beeld. Een groot verschil met Hangouts is echter dat er via Duo maar met twee personen tegelijk gebeld kan worden, in plaats van met groepen. Hangouts was de eerste app met augmented reality-maskers voor video’s, waar Snapchat vervolgens groot mee is geworden.

Lees het laatste nieuws over Hangouts

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu