Hangouts app voor Android integreert sms en ondersteunt GIFs – update

Gijs Ettes
29 oktober 2013, 19:50
1 min leestijd
Hangouts app voor Android integreert sms en ondersteunt GIFs – update
Hangouts app voor Android

Google heeft vandaag tijdens zijn Google+-evenement bekendgemaakt dat de Hangouts app voor Android ondersteuning krijgt voor sms’jes. Daarnaast wordt het op korte termijn mogelijk om bewegende GIFs naar andere gebruikers te versturen middels de app.

Een derde nieuwe feature in de Hangouts app voor Android wordt de mogelijkheid om locaties te delen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je op zoek bent naar een vriend(in) waarmee je ergens in de stad hebt afgesproken.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies in Hangouts app voor Android

Hangouts app voor Android

Vooral de integratie van sms in Google Hangouts is er eentje waar veel gebruikers al lang om vroegen. Eerder gingen er al sterke geruchten dat de eerstvolgende Google Hangouts update sms-integratie met zich mee zou brengen en dat is nu inderdaad het geval. Vanuit de app is het mogelijk om een sms’je naar vrienden te sturen, wat de reguliere berichten-app in principe overbodig maakt.

Hangouts krijgt daarnaast ondersteuning voor het verzenden en ontvangen van GIFs (bewegende plaatjes die zichzelf herhalen). Die functionaliteit werd eerder in Google+ beschikbaar. Het delen van locaties via Hangouts is overigens optioneel. De plek waar je je bevindt, wordt niet automatisch gedeeld, maar alleen als de gebruiker dat specifiek aangeeft.

Update: de vernieuwde Hangouts-app is nu te downloaden via deze link. De apk is afkomstig van Google en betrouwbaar, maar kan nog kleine bugs bevatten.

Lees meer over Google

Categorie: Google
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's