De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google raadt voor sms gebruik Messenger in plaats van Hangouts aan

Redactie
7 mei 2015, 9:15
1 min leestijd
Google raadt voor sms gebruik Messenger in plaats van Hangouts aan

Hangouts en Messenger zijn twee apps van Google waarmee het mogelijk is om sms’jes te versturen. Maar voor welke app heeft Google eigenlijk de voorkeur? Dat blijkt dus Messenger te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Google is Messenger meer geschikt om te sms’en, zo blijkt uit een hulppagina van Project Fi, de nieuwe telecomdienst van Google. En dat is opvallend, omdat Hangouts vroeger is gelanceerd als een online berichtendienst waarna Google het mogelijk maakte om ook je sms’jes te importeren – en dit ook nadrukkelijk naar buiten communiceerde. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, want velen vonden de combinatie van online berichten en sms onoverzichtelijk.

Hangouts of Messenger?

Met Android Lollipop lanceerde Google Messenger, een volledig nieuwe sms-app voor gebruik op Nexus-toestellen. De app is voorzien van het Material Design, ondersteunt gifjes en maakt het mogelijk dat je per contactpersoon in kunt stellen welke kleur diegene krijgt. Een fraaie app die inmiddels door velen wordt gebruikt. Op aanraden van Google, zo blijkt.

Het blijft echter wel mogelijk om met Hangouts te sms’en. De app vraagt bij de eerste keer opstarten of je jouw sms-berichten wilt importeren, waarna je via de app ook sms’jes kunt versturen. Als je aan dezelfde persoon ook online berichten verzendt, kun je in de bovenste balk wisselen tussen het Hangouts- en sms-gesprek. En dat blijft een beetje onduidelijk, waardoor ook Android Planet – net als Google – gewoonweg Messenger aanraadt.

Download Messenger

Messenger is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu