De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Hangouts wisselt probleemloos tussen wifi, 4G en 3G bij videochats

Gijs Ettes
17 augustus 2015, 17:03
1 min leestijd
Google Hangouts wisselt probleemloos tussen wifi, 4G en 3G bij videochats

Het onlangs gelanceerde Google Hangouts 4.0 brengt diverse handige  verbeteringen met zich mee. Handig voor wie regelmatig videobelt is dat de app nu probleemloos tussen wifi en mobiele netwerken kan wisselen.

Lees verder na de advertentie.

Automatisch wisselen tussen verbindingen  bij Hangouts videogesprekken

Voorheen was het zo dat een videogesprek in Google Hangouts werd beëindigd als je wisselde tussen wifi en mobiele netwerken. Een Reddit-gebruiker kwam erachter dat het nu niet meer uitmaakt als je de connectie met wifi verliest: je toestel schakelt dan automatisch over naar 3G of 4G en zet het videogesprek door.

Tijdens onze tests is  dat inderdaad het geval, al is er een kleine vertraging merkbaar bij het wisselen. Na een seconde of vijf is de connectie hersteld en kun je doorgaan met videochatten. Daarbij is wel de kans aanwezig dat de video- en audiokwaliteit lager is, afhankelijk van de snelheid van jouw mobiele verbinding.

google hangouts videogesprekken

Naast deze kleine verbetering brengt Hangouts 4.0 een ronde actieknop, die typerend is voor het Material Design van Android Lollipop, en waarmee je snel (video)gesprekken start, groepen aanmaakt en veelgebruikte contacten kiest. De tabbladen bovenin zijn daardoor niet meer nodig en zijn in de nieuwe app dan ook verdwenen.

Verder zijn chatgesprekken iets duidelijker dankzij het gebruik van de kleur wit voor inkomende berichten en grijs voor uitgaande berichten. Bovendien zijn de gesprekswolkjes iets ronder gemaakt. Met nieuwe knoppen onder het tekstveld kun je snel emoticons, foto`s, stickers en je locatie delen. Gebruik je Hangouts ook om te sms`en, dan is het dankzij een nieuwe dropdown gemakkelijker om tussen berichtopties te schakelen.

Download Google Hangouts in Google Play (gratis)

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu