Hardkernel ODROID: het eerste Android entertainment device
Wouter Nijsen

untitledDe ODROID van Hardkernel wordt in de markt gezet als een entertainmentdevice en duidelijk niet als smartphone. Een GSM-radio ontbreekt om die reden ook, dus bellen met een simkaart is niet mogelijk. Voordeel hiervan is dat daardoor de prijs laag kan blijven, aldus de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het hele ontwerp maakt duidelijk dat de ODROID voornamelijk gericht is op spelletjes spelen, het lijkt namelijk één grote game controler met een lcd scherm. Prijs en releasedatum zijn helaas onbekend, van de specificaties weten we al wel wat meer.

De ODROID heeft een HDMI TV-out aansluiting, SD slot, Bluetooth en Wifi. Browsen op het internet en mailen kan alleen via Wifi. Volgens Hardkernel ondersteund de ODROID diverse Codecs voor het bekijken van video zoals MP4, H.263, H.264, Xvid en Dvix. De processor is dezelfde als gebruikt wordt in de iPhone 3G S, en die heeft zich wat snelheid betreft al ruimschoots bewezen.

odroid

Via: Hardkernel

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.