3 redenen waarom Harry Potter: Wizards Unite zo groot kan worden als Pokémon GO

Erwin Vogelaar
8 november 2017, 19:31
2 min leestijd
3 redenen waarom Harry Potter: Wizards Unite zo groot kan worden als Pokémon GO

Pokémon GO-maker Niantic komt volgend jaar met Harry Potter: Wizards Unite. Wordt deze game net zo groot als zijn voorganger? Dat is best mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Harry Potter: Wizards Unite aangekondigd

Niantic, in samenwerking met Warner Bros., komt in 2018 met Harry Potter: Wizards Unite. Deze nieuwe augmented reality-game is de opvolger van het succesvolle Pokémon GO. Hoewel het bijzonder lastig wordt om het succes van die game te evenaren, heeft Wizards Unite een goede kans. Dit is waarom.

1. Harry Potter is een sterk merk

Harry Potter is een uitstekend merk voor een potentiële hitgame. Hoewel de magische wereld van schrijver J.K. Rowling jonger is dan die van Pokémon, is bijna iedereen ermee bekend. Daarnaast is het merk nog steeds actueel met de nieuwe Fantastic Beast-films.

harry potter: wizards unite

Harry Potter leent zich tevens goed voor een game in de stijl van Pokémon GO en Ingress (de eerste game van Niantic). Er zijn al teams door de verschillende huizen (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich) en de wereld biedt kansen voor leuke invalshoeken.

2. Game kan Ingress en Pokémon GO combineren

Hoewel we nog nauwelijks iets over Wizards Unite weten, is de kans groot dat de game iets meer op Ingress lijkt dan Pokémon GO. Mogelijk moet je via spreuken fysieke locaties aanvallen of verdedigen, zoals je doet met hacks in Ingress. Het is ook mogelijk dat je dingen moet verzamelen zoals in Pokémon GO, want de fantasiewereld zit vol met toffe wezens.

3. Augmented reality is magie

Harry Potter past uitstekend bij augmented reality. In de wereld van Harry Potter wordt er magie aan de echte wereld toegevoegd. Augmented reality doet hetzelfde, maar dan met technologie. Het is de perfecte match.

Nu al aan de slag met augmented reality

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op Wizards Unite om aan de slag te gaan met de magische technologie van augmented reality. Je kunt Pokémon GO spelen, dat eerder dit jaar een hoop updates heeft gehad met als belangrijkste de vernieuwde gyms, raids en een motivatiesysteem. Daarnaast wordt er gewerkt aan toepassingen voor ARCore, Googles framework voor augmented reality. Bekijk deze ARCore-videos om te zien waar men nu mee bezig is.

Lees ook: Google loopt helemaal niet achter met ARCore

→ Op de hoogte blijven van de nieuwe Harry Potter-game? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu