De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Belofte: deze Huawei-smartphones krijgen de Android Q-update als eerst

Michel van 't Klaphek
10 mei 2019, 13:33
2 min leestijd
Belofte: deze Huawei-smartphones krijgen de Android Q-update als eerst

Heb jij een Huawei Mate 20 (Pro), Huawei P30 (Pro) of Honor View 20? Dan kun je straks als één van de eersten aan de slag met de definitieve versie van Android Q. Huawei belooft dat de vlaggenschepen direct na de release van de nieuwe versie worden geüpdatet.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Android 10.0: Deze smartphones krijgen Android Q als eerst

De Android Q-bèta is momenteel in volle gang. Zodra de definitieve versie uitkomt, krijgen Googles eigen Pixel-smartphones de update natuurlijk als eerst, maar mensen met een vlaggenschip van Honor of Huawei hoeven niet lang te wachten. Direct na release worden de recente topmodellen van de Chinese fabrikant namelijk bijgewerkt.

Huawei kondigt haar updateplannen aan op het Chinese sociale nerwerk Weibo. De volgende toestellen worden direct na release van Android Q bijgewerkt.

Een ambitieuze belofte

De Mate 20 RS, Mate 20 X en Honor Magic 2 zijn officieel niet in Nederland verkrijgbaar. De fabrikant zegt dat de update direct na de Android Q-release voor Google Pixel-smartphones naar de Honor- en Huawei-telefoons komt. Dit is een gewaagde uitspraak, want Huawei’s software, EMUI, is behoorlijk aangepast ten opzichte van standaard Android.

Huawei P30 Lite video review

Het zou daarom knap zijn als Huawei deze aanpassingen binnen korte tijd voor elkaar krijgt. Een andere mogelijkheid is dat de fabrikant dit achterwege laat, en ervoor kiest om Android Q minder aan te passen dan voorheen. Dit zou goed kunnen, want EMUI 9.1, de meest recente versie, is bijvoorbeeld ook al een stuk rustiger en overzichtelijker dan eerdere versies.

Over Android 10.0 (Q)

Om de laatste plooien glad te strijken is de Android Q-bèta nu al te proberen op 21 smartphones, waaronder de Huawei Mate 20 Pro. Hiervoor moet je wel een ontwikkelaarsaccount hebben. Check ons Android Q-overzicht voor alle verbeteringen van de nieuwe software. Heb je een andere geschikte telefoon? De Android Q-bèta downloaden en installeren is heel makkelijk.

Lees meer over Android Q

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor View 20
Honor View 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu