De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Heeft de HTC Sensation last van een ‘death grip’?

Wouter Nijsen
6 juni 2011, 15:30
1 min leestijd
htc-sensation_Android

De Sensation is de laatste Android-topper van HTC. De Sensation heeft een 4,3-inch 540×960 QHD-scherm, een snelle 1,2GHz dual-core processor en draait op Android 2.3. Maar er duiken nu verschillende berichten op dat de HTC Sensation niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Volgens verschillende gebruikers heeft het toestel namelijk last van een ‘death grip’. Deze term is bekend geworden naar aanleiding van GSM-ontvangstproblemen van de iPhone 4, die kunnen ontstaan wanneer je het toestel op een bepaalde manier vasthoudt.

Bij de HTC Sensation beperkt de death grip zich echter niet alleen tot het GSM-signaal, maar heeft ook invloed op Wi-Fi en Bluetooth. Wanneer je de HTC Sensation in je handpalm legt worden de verschillende antennes die in de achterkant van het toestel zijn verwerkt afgedekt, waardoor de signaalsterkte van ondermeer Wi-Fi en Bluetooth aanzienlijk kan afnemen. Hierdoor worden Wi-Fi-netwerken met een zwakker signaal niet langer herkend en wordt het Bluetooth-signaal zelfs onderbroken. In de twee onderstaande filmpjes zie je een voorbeeld van de verminderde Wi-Fi-ontvangst en het streamen van audio via Bluetooth, wat onderbroken wordt.

Lees verder na de advertentie.

Heeft HTC nu door deze ‘death grip’ net als Apple hun eigen ‘antenna gate’? In het geval van de Apple iPhone 4 probeerde Apple klanten gerust te stellen door een gratis bumper-case ter beschikking te stellen. Deze case dekt de metalen rand, waarin de antennes zitten af, waardoor je met je hand niet onbedoeld de verschillende antennes met elkaar kunt verbinden, waardoor het signaal verstoord wordt. Of een speciale case voor de behuizing van de HTC Sensation een oplossing is, is maar de vraag. De antennes zitten hier namelijk niet aan de buitenkant, zoals bij de iPhone 4, maar aan de binnenkant van de behuizing verwerkt.

Via o.a.: Android Arena

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Sensation
HTC Sensation

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu