Hoe HERE je vanaf volgend jaar verkeersinformatie gaat tonen

Thomas Haenen
26 september 2016, 11:40
2 min leestijd
Hoe HERE je vanaf volgend jaar verkeersinformatie gaat tonen

De gratis navigatiedienst HERE krijgt vanaf volgend jaar uitgebreide verkeersinformatie. Daarvoor zullen drie van de grootste automakers ter wereld gaan samenwerken.

Lees verder na de advertentie.

HERE verkeersinformatie

HERE houdt gebruikers binnenkort op de hoogte over alle files die ze op hun route tegen kunnen komen. De kaarten-app wordt voorzien van verschillende slimme functies. Je kunt straks met gewaarschuwd worden over ongelukken op de weg, extreem weer zoals mist of gladde wegen en aangepaste verkeersborden die voor een lagere snelheid zorgen.

Ook wordt ‘HERE On-Street Parking’ toegevoegd. Daarmee krijg je informatie over plekken in de buurt waar je naast de weg kunt parkeren, bijvoorbeeld tijdens evenementen. HERE WeGo biedt nu al informatie over de goedkoopste parkeerplekken in de buurt, iets wat met deze functie verder uitgebreid moet worden.

HERE verkeersinformatie

Auto’s van Audi, BMW en Mercedes-Benz zullen de data aanleveren. Deze drie fabrikanten hebben de navigatiedienst vorig jaar overgenomen van Nokia en gaan een uitgebreide samenwerking aan voor de nieuwe functionaliteit. De drie bedrijven zeggen te hopen dat andere fabrikanten in de toekomst ook data gaan aanleveren.

Andere navigatiediensten, zoals Google Maps en TomTom, beschikken ook al over verkeersinformatie die wordt verzameld onder gebruikers. De Duitse fabrikanten hebben echter een streepje voor op de concurrentie. De auto’s die ze produceren zijn voorzien van een groot aantal sensoren die gebruikt kunnen worden voor het verzamelen van data. Audi, BMW en Mercedes-Benz zeggen onder andere de remmen, koplampen, ruitenwissers, gps en de parkeersensor te kunnen raadplegen. De data wordt anoniem verzameld en is volgens de fabrikanten niet te herleiden tot individuele auto’s.

HERE WeGo downloaden

De HERE verkeersinformatie zal vanaf de eerste helft van 2017 beschikbaar zijn in de app. Daarvoor is geen auto van de drie eerdergenoemde fabrikanten vereist. De Android-app blijft gratis voor alle gebruikers. Je kunt HERE WeGo downloaden via onderstaande link. De app vereist 31MB opslagruimte en werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download HERE WeGo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu