De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Herinnering: AEM#3 Developers Edition aanstaande vrijdag in Rotterdam

Redactie
23 februari 2011, 18:22
3 min leestijd
Herinnering: AEM#3 Developers Edition aanstaande vrijdag in Rotterdam
mangrove

Komende vrijdag organiseren we in Rotterdam de AEM#3 Developers Edition. Iedereen die zich heeft opgegeven voor deze ontwikkelaarsbijeenkomst heeft inmiddels via e-mail een bevestiging ontvangen en kan vrijdag gegarandeerd op een plekje rekenen. We hebben een gevarieerde hoeveelheid inschrijvingen binnengekregen, van ontwikkelaars die al vier of meer Android-apps hebben ontwikkeld, tot mensen die nog bezig zijn met het maken van een app. In de presentaties zullen we daar rekening mee houden: zowel de ervaren als de minder ervaren ontwikkelaars komen aan bod. We zetten hier nog even alle details op een rij.

We verwachten iedereen vanaf 18:00 uur op het kantoor van Mangrove in Rotterdam (Schiekade 189). Een kaartje met routebeschrijving vind je in onze eerdere aankondiging.

Lees verder na de advertentie.

Het programma voor AEM#3 ziet er als volgt uit:
18:00 uur: Binnenloop
18:45 uur: Welkomstwoord van de organisatie, uitleg en programma
19:00 – 19:25 uur: Presentatie 1: Joris Verbogt (Mangrove)
19:30 – 19:55 uur: Presentatie 2: Wouter Vegter (Moop Me)
20:00 – 20:25 uur: Presentatie 3: Alexander Rensink (NXP)
20:30 – … Napraten met een borrel.

Mangrove: ontwikkelen van een taxi-app voor meerdere platformen

txxi_logo

Mangrove stelt vrijdagavond hun gloednieuwe kantoor open voor de Android Experience Meetup. Mangrove is een full service internetbureau met tientallen opdrachtgevers. Tijdens de presentatie op AEM#3 zal chief developer Joris Verbogt vertellen over de ervaringen die ze hebben opgedaan met Android-applicaties. Momenteel werkt het bedrijf aan de Android-applicatie TXXI, waarmee je met één druk op de knop een taxi kunt bestellen. Daarbij krijg je meteen een melding over hoeveel minuten de taxi bij jou voor de deur staat. Mangrove heeft TXXI eerder voor de iPhone ontwikkeld en kan dus goed uitleggen welke verschillen er zijn bij het ontwikkelen voor beide platformen. Ze ontwikkelden ook apps voor de PvdA en de vuurwerkapplicatie Rotje.

Moop Me: ontwikkeling van de mobiele markt

android toestellen

Wouter Vegter is werkaam bij Moop Me, een startup waar applicaties voor Android en iPhone ontwikkeld worden. Wouter heeft voor zijn masterthesis aan de Universiteit Twente (studierichting IT-Bedrijfskunde) onderzoek gedaan hoe de mobiele markt zich de komende vijf jaar gaat ontwikkelen. Trends daarbij zijn het steeds goedkoper worden van mobiele computers, het toenemende aantal verbindingen tussen die computers en een maatschappij waarin mensen steeds meer met elkaar in verbinding staan. Android is als open platform erg geschikt om al die apparaten aan te sturen en met elkaar in verbinding te brengen. Wouter zal aan de hand van diverse Android-voorbeelden uitleggen hoe de techniek zich ontwikkelt en welke richting het op gaat.

NXP: contactloos transacties doen met je Android-toestel

nfc_on_android

Het Nederlandse bedrijf NXP is een wereldspeler op het gebied van Near Field Communication (NFC). We zijn er dan ook trots op dat we een spreker van dit bedrijf hebben kunnen uitnodigen. Alexander Rensink is director of Strategic Marketing en zal tijdens zijn presentatie de mogelijkheden van NFC bespreken, zodat je als Android-ontwikkelaar weet hoe je hiervan kunt profiteren in je eigen apps. Op Mobile World Congress in Barcelona was al te zien dat NFC de komende maanden een belangrijk topic gaat worden. De Nexus S is standaard al voorzien van een NFC-chip en Android 2.3.3 bevat meer functionaliteit om NFC op de toestellen te gebruiken. Denk daarbij aan betalen, toegangscontrole op kantoren of het uitlezen van de boordcomputer van je auto uit te lezen. Er zijn voorbeelden genoeg waar NFC al wordt toegepast en door integratie met Android-toestellen komen er oneindig veel nieuwe mogelijkheden bij.

Meer weten?

Alle details over AEM#3 zijn te vinden in de aankondiging die we eerder hebben gepubliceerd. Wij verwachten alle mensen die zich hebben aangemeld komende vrijdag vanaf 18:00 uur en hopen op een boeiende avond waar veel nieuwe contacten zullen worden gelegd.

Er zijn enkele afmeldingen geweest, zodat we weer een paar plekken vrij hebben op de lijst. Wil je alsnog komen, dan kun je dat doen door je in te schrijven via dit formulier. Maar let op: vol = vol!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu