Het Android nieuwsoverzicht van week 14 – 2014

Redactie
5 april 2014, 12:02
3 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 14 – 2014
Android nieuws

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week werd het Android nieuws gedomineerd door de lancering van de nieuwe HTC One en LG G2 Mini, en de uitgelekte screenshots van de vermoedelijk nieuwe Gmail-app.

Android 4.4 adoptie

Android 4.4 adoptie

Uit cijfers van Google, die betrekking hebben op de afgelopen zeven dagen, blijkt dat de Android 4.4 adoptie sterk is toegenomen. 5,3 procent van alle toestellen die toegang hebben tot de Google Play Services draait nu op de laatste versie van Android. Dat lijkt misschien weinig, maar vorige maand lag het percentage nog rond de 2,5 procent. De verwachting is dat de adoptie van KitKat de komende tijd nog sterker zal groeien, aangezien er meer Android-toestellen met deze versie verschijnen (denk aan de HTC One M8 en Galaxy S5) en er steeds meer van een update worden voorzien.

LG G2 Mini vanaf 21 april te koop voor 299 euro

LG G2 Mini

De LG G2 Mini is vanaf 21 april verkrijgbaar in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 299 euro, en komt beschikbaar in de kleuren zwart en wit. Dat maakt LG woensdag bekend. De smartphone is de kleine variant van het toptoestel van het Zuid-Koreaanse bedrijf, de LG G2 en moet een doelgroep aanspreken die een kleiner budget aan hun telefoon willen uitgeven.

“Met de aantrekkelijke prijs van 299 euro zijn wij ervan overtuigd dat we een geweldige smartphone bieden voor een grote groep consumenten”, aldus LG. Lees ook onze uitgebreide LG G2 Mini review (eerste indruk).

Uitgelekte Gmail-screenshots tonen nieuw design

new_gmail_screenshots

Twee uitgelekte Gmail screenshots laten een compleet nieuwe Android-app zien met een kleurrijk en speels design. Het blijft vooralsnog onduidelijk of de screenshots echt zijn en of het om een hele experimentele Gmail-versie gaat. De grootste verandering die de screenshots laten zien, is de indeling van de Android-app. Voortaan wordt je e-mail gesorteerd op basis van content. Denk aan sociaal, financieel, forum, samen met een samenvatting van de berichten binnen één sectie. Zo kan financieel bijvoorbeeld e-mails van Paypal en American Express bevatten, en de app geeft dit in het overzicht weer. Nieuwe e-mails worden dikgedrukt in het overzicht getoond.

Ook zou de ster door een pin worden vervangen. Aan de bovenkant bevindt zich een speciale knop waarmee je in één keer alle e-mails met een pin kan tonen. Ook is de actiebalk weg in de screenshots en zou de nieuwe Gmail-app gebruikers de mogelijkheid geven om een snooze-functie in te schakelen. Hierdoor ontvang je voor een bepaalde periode geen notificaties van Gmail.

HTC One kopen of reserveren: hier kun je terecht

HTC One M8 kopen

Wil je de HTC One M8 kopen? De langverwachte smartphone is sinds deze week eindelijk beschikbaar in ons land! In dit artikel zetten we op een rijtje waar je het beste terecht kunt om de HTC One M8 te bestellen, zowel los als in combinatie met een abonnement. Je vindt hier de beste HTC One M8 aanbiedingen, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt.
Daarnaast zetten we uiteen waarop je moet letten bij het afsluiten van een abonnement en geven we je een korte indruk van de smartphone zelf. Een uitgebreid oordeel en alle plussen en minnen lees je terug in onze HTC One M8 review!

Google Now breidt uit in Nederland

googlenowlauncher

De Nederlandse Google Now diensten zijn uitgebreid met onder andere Transavia, Pathé, Booking, Albert.nl en Couverts. Dat laat Google Nederland aan AndroidPlanet weten. Eerder waren verschillende online retailers al beschikbaar, waaronder Bol.com en Coolblue, waardoor je recente bestellingen van beide webwinkels in Google Now te zien krijgt.
Door de recente toevoeging van Transavia, Pathé, Booking, Albert.nl en Couverts zie je boekingen van Pathé, Booking en Couverts, zoals kaartjes voor de film, een geboekt hotel of een reservering bij een restaurant. Bij Albert.nl, de bezorgdienst van Albert Heijn, wordt getoond wanneer de bezorgdienst bij je langskomt om de boodschappen af te leveren.

Laatste nieuwsoverzichten van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu